profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Toyota' Mīkem piedāvā trīs gadu līgumu; 'Citroen' ātri jāpieņem lēmums

Go4speed 11.12.2015 - 09:37  'Toyota' Mīkem piedāvā trīs gadu līgumu; 'Citroen' ātri jāpieņem lēmums
Tomijs Makinens. Foto: www.robertkubica-klubkibicow.pl

Kā ziņo autosport.com, tad ''Citroen'' komandai ir nedēļa laika, lai pārsistu ''Toyota'' rallija komandas izteikto piedāvājumu Krisam Mīkem.

Atgādināsim, ka Mīke, kuram līgums ar ''Citroen'' ir līdz šī gada beigām, nesen apmeklēja Tommi Makinen Racing bāzi Somijā, lai tiktos ar komandu un četrkārtējo WRC čempionu Tomiju Makinenu.

Kā noskaidroja Autosport, tad Mīkem uz galda tika nolikts trīs gadu līgums ar ''Toyota'' komandu. Jā Mīke parakstītu šo līgumu, tad viņš nākamgad būtu spiests izlaist WRC sezonu, lai varētu testēt un attīstīt jauno 2017.gada ''Yaris WRC'' modeli, ar kuru trasē Mīke varētu doties sākot ar 2017.gadu.


Foto: www.jaggybunnet.co.uk

Tikmēr ''Citroen'' komanda apzinās, ka vilcināties ar līguma piedāvāšanu Mīkem vairs nevar, jo, ja tā grib, lai Mīke paliek vienībā un startē Montekarlo WRC rallijā (lai arī komanda paziņoja, ka 2016.gadā WRC nestartēs, šajā rallijā ''Citroen'' plāno startēt), tā vairs vilcināties nedrīkst, jo termiņš, līdz kuram var pieteikties Montekarlo rallijam, ir 18.decembris.

''Tā ir taisnība, ka mums lēmums jāpieņem līdz 18.decembrim,'' saka ''Citroen'' komandas vadītājs Īvs Meitons. ''Tas ir datums līdz kuram var pieteikt ekipāžas Montekarlo WRC.''


Mīke Somijas WRC. Foto: Citroen Racing

Uz jautājumu, ko Meitons domā par to, ka Mīke varētu pāriet uz ''Toyota'', ''Citroen'' boss atbildēja. ''Varu jums pateikt, ka mēs joprojām veicam sarunas ar Mīki, taču līguma detaļas apspriedīšu labāk ar Mīki, nekā ar medijiem. Ja mums būs vai nebūs vienošanās, to mēs jums pateiksim. Viena lieta, ko jums pateikšu – Mīke zina termiņus (līdz kuram var pieteikties Montekarlo rallijam), un viņš grib kļūt par čempionu. Viņam arī ir jāpieņem lēmums. Šobrīd netaisos komentēt citu komandu pozīcijas. Zinu, kādā stadijā atrodamies mēs un kādas mums ir saistības.''

Atgādināsim, ka jūlijā ''Toyota'' oficiāli paziņoja, ka tā 2017.gadā pēc 17 gadu prombūtnes atgriezīsies WRC rallijā. ''Toyota Motor Corporation'' prezidents Akio Tojada īpašā preses konferencē atklāja, ka ''Toyota'' WRC startēs ar ''Yaris'' WRC automašīnu, bet šo komandu uzticēts vadīt WRC veterānam un četrkārtējam WRC čempionam Tomijam Makinenam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png