profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis pēc ERČ noslēguma pasākuma piedalīsies M-Sport testos

Go4speed 07.12.2015 - 15:43 Sirmacis pēc ERČ noslēguma pasākuma piedalīsies M-Sport testos
Foto: Evo Magazine

Pagājušajā nedēļas nogalē Parīzē notika Eiropas rallija čempionāta (ERČ) noslēguma pasākums, kurā tika apbalvoti arī ātrākie ERČ braucēji. Šo sportistu vidū bija arī Ralfs Sirmacis un Artūrs Šimins, kuri izcīnīja 2.vietu ERČ Junioru ieskaitē. Lai noskaidrotu, kā Ralfam un Artūram gāja šajā sezonas noslēguma pasākumā, portāls Go4speed uz īsu sarunu aicināja Ralfu, kurš atklāja, ka šajā pasākumā izdevās pārmīt dažus vārdus arī ar M-Sport bosu Malkolmu Vilsonu.

Ralf, kā aizritēja ERČ noslēguma pasākums?
Pasākums notika ļoti brīvā atmosfērā. Ja sākumā likās, ka būs liels un grandiozs pasākums, tad beigās jāsaka, ka tā nebija. Vieta, kur notika šis pasākums, norisinājās līdzīgā telpā kā mums Ķīpsalas halle (tobrīd tajā zālē notika motociklu izstāde), kur vienā stūrī, kas bija apvilkts ar tādām lentām kā servisa parkā, arī notika ERČ balvu pasniegšanas ceremonija. 

Kā norisinājās pati apbalvošana?
Apbalvošana notika pa vienkāršo – kuru izsauc, tas iet priekšā un saņem savu balvu. Nebija tā, kā mums pierasts, kad kādu izsauc un visi pievērš uzmanību. Bija arī tādi cilvēki, kuri stāvēja pie galdiņiem un ne reizi nepaskatījās uz tiem, kurus izsauc. Katrs darīja tā, kā vēlējās.


Šimins un Sirmacis ar godam nopelnītajām balvām. Foto: FIA ERC

Kas notika pēc svinīgās daļas?
Nekas. Beidzoties apbalvošanai, pasākums arī bija beidzies, jo nekādas ballītes vai neoficiālā daļa tur nebija.

Redzēju bildē, ka stāvat kopā ar M-Sport bosu Malkolmu Vilsonu. Par ko tad runājāt?
(Smejas). Jā, piegājām pie Malkolma Vilsona un vēl viena M-Sport pārstāvja, ar kuriem nedaudz parunājām. Vilsons mums jautāja par to, ko darīsim nākamgad, uz ko atbildēju, ka, iespējams, brauksim ar R5 mašīnu. Protams, Vilsonam interesēja ar kādu marku brauksim. Uzzinot, ka tā varētu būt ''Škoda Fabia R5'', Vilsons smejoties noteica, ka M-Sport tūlīt nāks ārā jaunie R5 uzlabojumi, kas būs daudz labāki par ''Škoda Fabia R5''.

Skatos, ka jums tagad būs bilde arī ar WRC leģendu Lēbu. 
(Smejas) Jā, ar Lēbu gan sanāca nobildēties, bet varēja redzēt, cik viņš ir piekusis, jo katrs viņu rāva uz savu pusi, jo visi gribēja ar viņu nobildēties. Viņam tur nebija viegli.

Tagad oficiāli Jums ERČ sezona ir beigusies.
Jā, tā sanāk, bet diezgan strauji tuvojas jaunā sezona, tāpēc darba un nezināmā vēl ir daudz.

Kā pēc sarunas atzina Ralfs, tad pēc šī pasākuma viņš no M-Sport dīleriem Baltic Motorsport Promotion saņēma uzaicinājumu Polijā piedalīties M-Sport rīkotajos testos, kuros tiks izmēģinātas "Ford Fiesta R2" turbo mašīnas. Kā apstiprināja Ralfs, tad viņš piedalīsies šajos testos.


Turbo Fiesta

Lai noskaidrotu, kas šie būs par testiem, portāls Go4speed sazinājās ar BMP komandas pārstāvi Mārtiņu Dzenīti, kurš atklāja, ka uz šiem testiem brauks trīs sportisti no Latvijas. 

Mārtiņ, Ralfs man pačukstēja, ka piedalīsies M-Sport rīkotajos testos. Pastāsti, lūdzu, kas tie būs par testiem.
Ceturtdien un piektdien Polijā notiks M-Sport rīkotie testi, kuros sportistiem no Baltijas šī gada Polijas WRC Superspeciālajā ātrumposmā Mikolajkos būs iespēja testēt jauno ''Ford Fiesta R2'' Turbo. Šos testus, kuri ir par maksu, M-Sport rīko saviem potenciālajiem klientiem, lai viņi varētu iepazīties ar mašīnu un dot savu vērtējumu. 

Kuri sportisti piedalīsies šajos testos?
No Latvijas brauks Mārtiņš Sesks, Ralfs Sirmacis un Aleksandrs Grīva, kurš pārstāvēs Dynamic Sport. No Igaunijas brauks Kenets Seps, Miko Ove Nīnemā un Sanders Siniorgs, bet Lietuvu pārstāvēs Jonas Pipiras un Tomas Kaminskas, kurš sāks savas rallija gaitas. Man ir liels prieks, ka Ralfs piekrita piedalīties šajos testos, jo katrs šāds pasākums nāks tikai par labu, un, kas zina, kā viss var izvērsties vēlāk, jo pēdējā laika notikumi WRC liecina par to, ka viss ir iespējams.

Laikam šādi uzaicinājumi ir jāizmanto.
Tieši tā. Ieteiktu Ralfam šajā pasākumā parunāt ar Polijas M-Sport vadītāju Macieju Vodu, jo mazums varbūt kādreiz kaut kas sanāk. Voda ir atbildīgais par R5 uzlabojumiem, tāpēc Ralfam noteikti būtu par ko ar viņu parunāt. Joprojām esmu pārliecināts, ka, ja tu esi labs braucējs, tad galvenais ir nepadoties uz izmantot visas iespējas, jo nekad nevar zināt, no kuras puses tā iespēja nāks. Arī mēs no BMP puses esam priecīgi, ka Ralfs piekrita piedalīties šajos testos, jo mums būs interesanti uzzināt, ko viņš domā par šo auto, salīdzinot to ar ''Peugeot 208 R2''. Uzskatu, ka, jo vairāk viņš brauks uz šādiem pasākumiem, jo vairāk par viņu runās.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png