profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC stūrmaņu maiņas turpinās - Ostbergs 'noceļ' stūrmani Mikelsenam

Go4speed 06.12.2015 - 22:48 WRC stūrmaņu maiņas turpinās - Ostbergs 'noceļ' stūrmani Mikelsenam
Ola Flone. Foto: @world

Jau ziņojām, ka norvēģa pilota Madsa Ostberga stūrmanis zviedrs Jonass Andersons negaidīti paziņoja, ka viņš esot saņēmis piedāvājumu no EVEN Management, un viņš nolēmis pārtraukt darba attiecības ar Ostbergu. Zviedru stūrmanis nolēma no WRC pāriet uz WRC2 un kļūt par stūrmani talantīgjam Pontusam Tīdemanam, kurš 2016.gadā ar ''Škoda Fabia R5'' startēs WRC2 čempionātā.


Pontus Tīdemans

Šis Andersona lēmums tika pieņemts tikai dienu pirms Ostberga un M-Sport plānotajiem Montekarlo WRC testiem, tāpēc Ostbergs bija spiests ātri meklēt sev jaunu stūrmani. Divās testu dienās par Ostberga stūrmaņiem kļuva Emīls Akselsons (163 starti rallijos, bijušais Tīdemana stūrmanis) un austriešu stūrmane Ilka Minora (daudzus gadus bijusi stūrmani Manfrēdam Štolam, Heningam Solbergam un Jevgēņijam Novikovam).

Lai arī likās, ka Ostberga jaunais stūrmanis varētu būt pieredzējušais Akselsons, svētdienas vakarā Ostbergs negaidīti paziņoja, ka viņš noslēdz vairāku gadu līgumu ar Olu Floni (Ola Floene), kurš kopš 2006.gada (izņemot 2013.gadu) bija Andreasa Mikelsena stūrmanis, kurš pēdējās divās sezonās ļoti veiksmīgi pārstāv VW komandu.


Mikelsens un Flone šogad Spānijas rallijā izcīnīja pirmo uzvaru WRC. Foto: @world

''Kad Jonass man paziņoja, ka viņš saņēmis piedāvājumu no EVEN Management (Tīdemana, Esapekas Lapi un Mikelsena menedžmenta aģentūra), uz pāris minūtēm biju šokēts un apsēdos. Uzreiz ar savu komandu sāku darbu pie jauna stūrmaņa meklēšanas. Bija vairākas labas kandidatūras, taču ar dažām no tām neizdevās vienoties. Divi no iespējamajiem kandidātiem pievienojās man Montekarlo WRC testos, kur viņi paveica satriecošu darbu. Par to viņiem esmu pateicīgs. Vēl viens kandidāts bija Flone, kurš atbilda visiem kritērijiem. Svētdien ar viņu noslēdzu vairāku gadu līgumu. Ar nepacietību gaidu, kad varēsim sākt gatavoties jaunajai sezonai,'' tā Mads Ostbergs.


Mikelsenam steidzami jāmeklē jauns stūrmanis. Foto: @world

''Ar Mikelsenu pavadīju ļoti labu laiku, tāpēc esmu lepns par tiem rezultātiem, ko kopā sasniedzām,'' iesāk Ola Flone. ''Taču biju sajūsmināts, kad saņēmu piedāvājumu no Ostberga komandas. Mana līdzšinējā sadarbība ar Mikelsenu bija paredzēta uz vēl vienu gadu, taču es vēl neesmu gatavs savu WRC karjeru beigt tik ātri. Jūtu, ka varu būt vēl noderīgs vairākus gadus. Ostbergs ir viens no Top braucējiem WRC, kurš, iespējams, pēdējo sezonu laikā nav bijis tajā konkurētspējīgākajā mašīnā. Gribu kļūt par WRC čempionu, tāpēc esmu pārliecināts, ka to var panākt sadarbībā ar Ostbergu un ilgtermiņa līgumu, nekā ar Mikelsenu 2016.gadā,'' tā Flonē, kurš savas karjeras laikā piedalījies vairāk nekā 250 rallijos.

''Kurš to varēja iedomāties, ka sezonas beigās interesantākie notikumi būs saistīti ar stūrmaņiem?" savā twitter kontā svētdienas vakarā saka WRC Radio balss Beksa Viljamsa.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png