profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport šefs Vilsons Spānijas WRC lūdzis sameklēt Sirmača telefona numuru

Mārtiņš Jankovskis 24.11.2015 - 00:14 M-Sport šefs Vilsons Spānijas WRC lūdzis sameklēt Sirmača telefona numuru
M-Sport komandas boss Malkolms Vilsons. Foto: M-Sport

Pirms pāris gadiem Ralfs Sirmacis vairākas reizes bija devies uz Angliju, lai piedalītos gan ikgadējās Fiesta Sporting Trophy Shootout sacensībās, gan arī "Fiesta Champions Day". 2012.gadā labākie Fiesta braucēji cīnījās par ļoti vērtīgu balvu – gada kontraktu ar M-Sport. 2012.gadā ļoti labi sevi pieteica Sirmacis. Kā toreiz pēc testa braucieniem atzina WRC Radio balss Kolins Klārks, tad viņš nedomāja, ka kāds varētu būt tikpat ātrs, kā tā gada WRC Akadēmijas uzvarētājs Elfins Evans, taču viņš atzina, ka ir kļūdījies, jo patīkami viņu esot pārsteidzis Sirmacis un Arelano.

Nav zināms, ka notikumi pagrieztos, ja sarunā ar Vilsonu Sirmacis pateiktu, ka uzvaras gadījumā viņš jau nākamgad ir gatavs strādāt M-Sport, jo tobrīd 18 gadus vecā Ralfa mērķis bija pabeigt skolu. ''Sarunā ar Vilsonu nācās viņam pateikt, ka, ja uzvarēšu, nevarēšu palikt strādāt M-Sport, jo gribu pabeigt skolu. Viņš man atzina, ka ir patīkami pārsteigts, ka es, būdams tik jauns, spēju uzrādīt tik labu rezultātu,” toreiz teica Ralfs.


Sirmača "Fiesta Champions Day" konkurents Evans šogad brauca M-Sport rūpnīcas komandā. Foto: M-Sport

Taču, kā nesen portālam pastāstīja ”Baltic Motorsport Promotion” komandas pārstāvis Mārtiņš Dzenītis, tad M-Sport boss Vilsons Ralfu Sirmaci, kurš nestartē WRC, bet gan ERČ, nav galīgi aizmirsis. Lūk, ko pastāstīja Dzenītis.

''Svētdien Spānijas WRC rallija pēdējā dienā apmeklēju Drive Dmack telti, kur runāju ar Drive Dmack un Polijas M-Sport vadītāju Macieju Vodu. Mēs runājām gan par jaunajām turbo Fiesta mašīnām, gan par nākotnes plāniem, kad pēkšņi uz viņu telti atnāca M-Sport komandas lielais boss Malkolms Vilsons. Voda uzreiz Vilsonam teica, ka šis ir Mārtiņš no Latvijas, mūsu Ford Fiesta izplatītājs Latvijā, uz ko Vilsons nedaudz raustīja plecus, jo, iespējams, viņam šādu izplatītāju ir daudz,'' stāsta Mārtiņš. 

''Taču tad Vilsons pēkšņi man pārjautāja – ''paga, tu esi no Latvijas, ja?'' Saku, ka, jā, esmu no Latvijas, uz ko Vilsons uzreiz atbildēja: ''Redzēju, ka jūsu Sirmakis (domāts Ralfs Sirmacis) ļoti labi nostartēja Eiropas rallija čempionātā Junioru klasē, kur viņš izcīnīja otro vietu.'' Teicu, ka, jā, ir tāda lieta, un ka Ralfs trīs gadus brauca ar Ford Fiesta R2 un trīs reizes kļuva par Latvijas čempionu.''


Foto: M-Sport

''Tobrīd klāt atnāca biznesa attīstības direktors Endrjū Vītlijs, kurš pēc ranga ir otrais cilvēks M-Sport. Pēc tam Malkoms paskatījās uz Endrjū un teica: ''Tev man ir jāatrod un jāiedod Ralfa telefons.''''

''Teikšu godīgi, ka mani patīkami pārsteidza tas, ka Vilsons savilka kopā Latviju un Sirmaci. Tas nozīmē to, ka lielie bosi tomēr skatās un seko līdzi ERČ čempionātam. Uzskatu, ka Ralfam un Artūram Šiminam šis gads ERČ atpazīstamības ziņā ir devis ļoti daudz. Prieks, ka mūsu braucējus, kuri nebrauc WRC, atpazīst arī ietekmīgi cilvēki. Ralfs ir piemērs citiem braucējiem, ka ar treniņiem un smagu darbu, nonākot arī pareizās komandās un pie pareiziem stūrmaņiem, var tikt tālu,'' nobeidz Dzenītis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png