profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc Citroen negaidītā lēmuma vairāki WRC piloti neziņā par savu nākotni

Go4speed 23.11.2015 - 22:46 Pēc Citroen negaidītā lēmuma vairāki WRC piloti neziņā par savu nākotni
Ots Tanaks neziņā par savu nākotni. Foto: wrc.com

Pagājušās nedēļas nogalē ar diezgan negaidītu paziņojumu klajā nāca ''Citroen'' komanda, kura atklāja, ka 2016.gadā tā WRC nestartēs. Tā vietā tiks ieguldīts daudz darba, lai pēc iespējas labāk sagatavotos 2017.gada WRC sezonai, kurā tiks braukts ar lielākām un jaudīgākām mašīnām.

Šāds lēmums nozīmēja to, ka abi ''Citroen'' komandas piloti Mads Ostbergs un Kriss Mīke, kuriem šogad līgums ar ''Citroen'' beidzās, paliek bez darba. Lai arī pastāvēja ļoti liela iespēja, ka abi braucēji pagarinās līgumu ar ''Citroen'', tad tagad pēc komandas pieņemtā lēmuma viss sagriezies kājām gaisā.

Tagad ''Citroen'' oficiāli paziņojis, ka 2016.gadā viņa plānos nav sadarbība ar Ostbergu, taču tikmēr notiekot sarunas ar Mīki. Pēc šī brīža izskanējušās informācijas, Ostbergs, visticamāk, atgriezīsies M-Sport vienībā, jo norvēģu braucējs grib aizvadīt pilnu WRC sezonu.


Mads Ostbergs Velsā, visticamāk, aizvadījis pēdējo ralliju Citroen rindās. Foto: Citroen Racing

''Ostbergs nākamsezon grib aizvadīt pilnu sezonu, taču mēs viņam to nevaram piedāvāt,'' teikts ''Citroen'' komandas paziņojumā.

Šobrīd ''Citroen'' paziņojusi, ka tā nākamgad plāno attīstīt jauno modeli, taču ļoti iespējams, ka dažos posmos ''Citroen'' tomēr izies uz starta. ''Mēs domājam par to, ka nākamgad varētu aizvadīt dažus rallijus, taču pagaidām nekas konkrēts vēl nav zināms. Šobrīd vēl ir par agru pieņemt kādus lēmumus, taču noteikti tas nebūs tā, kā bija 2006.gadā,'' turpina pārstāvis. Atgādināsim, ka 2006. gadu ''Citroën'' pavadīja testējot jauno C4 WRC, kur komanda uz gadu pameta WRC. Tikmēr tās pilots Sebastjans Lēbs brauca ''Citroën'' atbalstītajā Kronos komandā, kuras sastāvā viņš kļuva par čempionu.

Līdz ar to šobrīd noprotams, ka ''Citroen'' un Mīke varētu vienoties par to, ka nākamgad pilots piedalās dažos WRC posmos, kā arī viņš ir viens no galvenajiem ''Citroen'' komandas testu pilotiem, kurš testēs jauno 2017.gada modeli. ''Mēs šobrīd veicam pārrunas ar Mīki,” apstiprina ''Citroen''.


Ots Tanaks. Foto: No sportista privātā arhīva

Arī par M-Sport komandu šobrīd ir liela neziņa. Nesen izskanēja informācija, ka nākamgad M-Sport braucēji Ots Tanaks un Elfins Evans varētu braukt ar vienu mašīnu un startēt uz maiņām, taču M-Sport vadītājs Malkolms Vilsons noraidīja šādu iespēju.

Šobrīd ne Ostbergs, ne Mīke pēc ''Citroen'' pieņemtā lēmuma savus komentārus nav snieguši. Tikmēr Evans atzinis, ka viņš uzskata, ka ir paveicis labu darbu, lai saglabātu vietu M-Sport komandā arī nākamsezon, kamēr Tanaks nav pārliecināts par savu nākotni. ''Nezinu, kas notiks 2016.gadā. Nezinu, vai savu darbu šogad paveicu pietiekami labi, lai saglabātu vietu komandā,'' tā Tanaks. 

Tāpat parādījušās runas, ka, iespējams, nākamgad M-Sport varētu startēt pat ar trīs mašīnām. Ar vienu auto varētu startēt itālis Lorenco Bertelli, kurš šogad WRC brauca ar savu privāto komandu. Šī sportista lielākā priekšrocība ir tā, ka viņam ir ļoti spēcīga finansiālā aizmugure (Lorenco ir Pradas modes nama īpašnieces Miučas Pradas dēls). 


Lorenco Bertelli. Foto: Maciej Niechwiadowicz

Jebkurā gadījumā drīzumā viss tiks atrisināts un tad mēs arī uzzināsim, kurš pilots brauks kurā komandā, jo līdz jaunās sezonas sākumam vairs nav daudz laika. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png