profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs: Skaistam stāstam pienākušas beigas

Go4speed 19.11.2015 - 22:21 Lēbs: Skaistam stāstam pienākušas beigas
Sebastjans Lēbs. Foto: No sportista personīgā arhīva

Ceturtdien ''Citroen'' komanda paziņoja, ka tā izlaidīs 2016.gada WRC sezonu, taču no WRC komanda neplāno aiziet, jo tā sāks gatavoties 2017.gadam, kad WRC startēs lielākas un jaudīgākas mašīnas.

Tāpat ''Citroen'' paziņoja, ka tā turpinās savu programmu WTCC, taču ne vairs trīs pilotu sastāvā, bet gan divu. ''Liekas'' šoreiz izrādījās deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs, ar kuru ''Citroen'' nolēma pārtraukt 15 gadus ilgo sadarbību.

Kā atzina franču sportists, kurš šobrīd ar ''Peugeot Sport'' vienību gatavojas Dakaras rallijam, tad viņš ir pārsteigts par šādu ''Citroen'' lēmumu.


Foto: Alexandre Guillaumot / DPPI.

''Biju pārsteigts, kad uzzināju, ka 2016.gadā vairs neaizstāvēšu ''Citroen'' krāsas. Mēs šo WTCC programmu ar ''Citroen'' izstrādājām kopā, kur mans uzdevums bija trīs gadu laikā izcīnīt WTCC čempiontitulu. Esmu sarūgtināts, ka mans piedzīvojums un ceļš pēc šī titula ir apstājies pēc diviem gadiem. Man bija liela vēlme iegūt šo titulu,'' saka Sebastjans Lēbs, kurš šogad WTCC pagaidām izcīnījis četras uzvaras, kas kopvērtējumā viņam uz šo brīdi dod otro vietu.

''Skaistam stāstam pienākušas beigas, taču man nav ko nožēlot. Pretēji tam, man paliks daudz labu atmiņu.''


Foto: Petr Lusk

Lēbs ''Citroen'' sastāvā startēja 15 gadus, kuru laikā viņš izcīnīja 78 WRC uzvaras. Pēdējos divos gados Lēbs startēja WTCC. ''Kopš 2000.gada ''Citroen'' bija manā sirdī, kur kopā mēs piedzīvojām vienreizējus brīžus. Gribu pateikties visiem tiem cilvēkiem, kuri man deva iespēju izbaudīt manu aizraušanos. Mēs kopā uzrakstījām skaistas lapaspuses vēstures grāmatās. Protams, visi šie brīži tika izdzīvoti kopā ar ''Citroen Racing'' meitenēm un puišiem, mehāniķiem un inženieriem, un, protams, Danielu Elenu (Lēba stūrmanis). Visi kolēģi kļuva par maniem draugiem jeb, kā viņi teica – par otro ģimeni.''

''Man ir tikai viena lieta, ko jums pateikt – Paldies!''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png