profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Skatītājs, ceļot telti, Velsas WRC rallija laikā atrod cilvēka skeletu

Go4speed 19.11.2015 - 11:04    Skatītājs, ceļot telti, Velsas WRC rallija laikā atrod cilvēka skeletu
Foto: Wales Rally GB

Kā noskaidrojies pēc Velsas WRC rallija, tad rallija izšķirošā diena, kurā bija jāveic tikai četri ātrumposmi, varēja arī nenotikt. Iemesls tam varēja būt vairāku apstākļu kopums – nelabvēlīgi laikapstākļi un baiss atradums netālu no rallija norises vietas, kuru atrada kāds līdzjutējs.

Vispirms jāsāk ar to, ka visas nedēļas nogalē rallija laikā bija ārkārtīgi slikti laikapstākļi - lija spēcīgs lietus un pūta stiprs vējš, kā rezultātā vietām bija gan nokrituši koki, gan arī trasē bija izveidojušās lielas peļķes. Taču šoreiz ne par laikapstākļiem, bet gan par kāda skatītāja negaidītu atradumu. Notika tas netālu no 16.posma, kas gan ievadīja rallija izšķirošo dienu, gan arī noslēdza. Kāds rallija līdzjutējs, kurš vēlējās sestdienas vakarā pie šī ātrumposma uzcelt telti, lai pārnakšņotu un no rīta vērotu ralliju, negaidīti atrada cilvēka skeletu.


Foto: Jakub Nazim

Par šo baiso atradumu nekavējoties tika paziņots tiesībaizsardzības iestāžu darbiniekiem, kuri nekavējoties devās uz minēto vietu, kas bija tikai 300 metrus no 16.posma sestā līkuma. Tobrīd organizatori bija neziņā, vai šis 16. un līdz ar to arī 19.posms tiks saīsināts vai arī slēgts. Ja tas tiktu slēgts, tad tas apdraudētu 17. un 18.posma norisi, jo tas nozīmētu, ka cilvēku masas no 16. un 19.posma dotos uz 17. un 18. ātrumposmu, kurā nebūtu tik daudz vietas skatītājiem.


Foto: Jakub Pojmicz
 
''Mēs savas rīcības saskaņojām ar policiju,'' saka rallija vadītājs Bens Teilors. ''Ja policija atnāktu un pateiktu, ka viņiem vajag slēgt visu teritoriju, mēs neko nespētu izdarīt. Nevaru šobrīd pateikt to, cik katrs strādāja un ieguldīja spēkus, lai šis rallijs svētdien varētu turpināties. Bija patīkami redzēt, kā cilvēki apņēmīgi strādāja, lai atrisinātu vienu problēmu pēc otras.''

Taču vēlāk noskaidrojās, ka veiksmīga organizatoru koordinācija ar policiju ļāva aizvadīt noslēdzošo rallija dienu bez izmaiņām.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png