profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mikelsens: Esmu sajutis asins garšu

Go4speed 11.11.2015 - 10:20 Mikelsens: Esmu sajutis asins garšu
Andreas Mikelsens. Foto: Volkswagen Motorsport

Izcīnījis savu pirmo WRC uzvaru karjerā, norvēģis Andreas Mikelsens bez lieka sasprindzinājuma var gatavoties sezonas noslēdzošajam Velsas WRC rallijam.

Atgādināsim, ka Spānijā pēc WRC čempiona Sebastjana Ožjē avārijas izšķirošajā ātrumposmā Mikelsens kopā ar savu stūrmani izcīnīja pirmo WRC uzvaru karjerā.

''Šī uzvara Spānijā man un manam stūrmanim bija ļoti īpaša. Tas nozīmē to, ka tas mērkaķis no mūsu pleciem ir nost un mēs Velsas rallijā varēsim braukt ar pilnu jaudu un bez lieka sasprindzinājuma,'' saka Andreas Mikelsens.  


Andreas Mikelsens. Foto: Volkswagen Motorsport

''Man Velsas rallijā ir īpašas sajūtas. Uz šejieni devos 17 gadu vecumā, lai iegūtu vadītāju apliecību. Arī savu pirmo WRC ralliju aizvadīju tieši šajā rallijā, tāpēc ir patīkami atgriezties šajos ceļos. Tāpat kā Zviedrijas WRC rallijs, Velsas posms man ir kā mājas rallijs.''

Norvēģu braucējs atzīst, ka pēc pirmā panākuma viņa apetīte aug, tāpēc viņš grib pēc iespējas ātrāk atkal izcīnīt uzvaru. ''Velsas rallijā vienmēr jābūt gatavam uz sliktiem laikapstākļiem, kas šo ralliju padara viltīgu, jo posmi ir dubļaini un slideni. Pēc Spānijas WRC rallija esmu sajutis asins garšu, tāpēc tagad gribu pēc iespējas ātrāk atkal uzvarēt,'' nobeidz 26 gadus vecais Mikelsens.

Jāatzīmē, ka šobrīd WRC kopvērtējumā Mikelsens ir trešais, par 26 punktiem piekāpjoties otrajā vietā esošajam komandas biedram Jari Mati Latvalam. Maksimālais punktu skaits, ko sportisti var iegūt WRC posmā, ir 28 punkti.


Sebastjans Ožjē. Foto: Volkswagen Motorsport

Tikmēr Sebastjans Ožjē grib pēc iespējas ātrāk aizmirst Spānijas WRC posmu un Velsā izcīnīt uzvaru. ''Žēl, ka Spānijas WRC posms noslēdzās ar mūsu neveiksmi. Taču tas palicis vēsturē, tāpēc ar nepacietību gaidu Velsas ralliju. Mēs esam izcīnījuši čempiontitulu, tāpēc sezonu noslēgsim bez lieka spiediena. Man ir vienalga, kurš šis posms ir pēc kārtas, jo es vienmēr gribu uzvarēt. Tas attiecas arī uz šo posmu. Visi grib uzvarēt šajā rallijā, lai pēc tam ar mierīgu sirdi var doties ziemas brīvdienās,'' tā Sebastjans Ožjē, kurš piebilda, ka, lai arī Velsā vienmēr ir slideni un viltīgi ceļi, viņam tas problēmas nesagādājot.

Kopvērtējums:
1. FRASébastien Ogier 238
2. FINJari-Matti Latvala 180
3. NORAndreas Mikkelsen   154
4. NORMads Østberg 110
5. GBRKris Meeke 94
6. BELThierry Neuville 90
7. GBRElfyn Evans 81
8. ESPDani Sordo 77
9. NZLHayden Paddon 74
10. ESTOtt Tanak 63

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png