profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Velsas WRC posmā tiks godināta rallija leģenda Kolins Makrejs (FOTO)

Go4speed 07.11.2015 - 00:15 Velsas WRC posmā tiks godināta rallija leģenda Kolins Makrejs (FOTO)
Makrejs 1998.gada Velsas WRC posmā. Foto: Petrs Fitz, ewrc.cz

Sezonas pēdējā pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā, kas notiks Velsā, tiks godināta rallija leģenda Kolins Makrejs, kurš pirms 20 gadiem šajā posmā kļuva par jaunāko pasaules rallija čempionu vēsturē.


Foto: wrc.com

Tiek ziņots, ka servisa parkā tiks uzbūvēta īpaša piemiņas māja, pie kuras stāvēs gan abas ''Subaru Impreza'' automašīnas, ar kurām skotu braucējs šajā rallijā triumfēja 1995. un 1997.gadā, gan arī divas ''Ford Focus RS WRC'' automašīnas. Tāpat šajā mājā būs apskatāmas tādas lietas kā Makreja sacīkšu kombinezoni, trašu pieraksti un Mareja balvas.


Makreja piemiņas māja

Visas nedēļas garumā šo vietu apmeklēs viņa bijušie stūrmaņi Dereks Ringers un Nikijs Grists. Tāpat ik pa brīdim šeit varēs satikt Makreja māti Margaretu, sievu Alisoni un meitu Holliju. Tikmēr Makreja tēvs Džimijs, kurš ir pieckārtējais britu rallija čempions, ar ''Vauxhall Firenza'' auto startēs šajā rallijā nacionālajā ieskaitē.


Makrejs 1998.gada Velsas WRC posmā. Foto: Petrs Fitz, ewrc.cz

Starp visiem šī rallija dalībniekiem trasē būs redzams septiņkārtējais ASV rallija čempions Deivids Higins, kurš brauks ar R4 klases Subaru WRX STI. Šī auto krāsojums būs tāds pats, ar kādu Makrejs startēja 1995.gadā.

''Nešķiet, ka es pirms 20 gadiem kopā ar Margaretu stāvējām finišā un svinējām Kolina sasniegumu. Makreja ģimene ir pagodināta piedalīties šādās svinībās, kur tiks godināts Kolins. Makrejs bija ļoti populārs ASV, tāpēc esmu gandarīts, ka Subaru America devās uz šo Velsas ralliju. Šis rallijs Deividam, kurš bija ļoti labs draugs Kolinam, būs ļoti īpašs un emocionāls,'' saka Džimijs Makrejs.


Ar šādu krāsojumu trasē dosies Higins.

''Mēs varēsim atgādināt un parādīt cilvēkiem to, cik izcils un godājams ir un bija Kolins. Ir svarīgi atgādināt to, cik svarīgi Kolinam un Derekam bija izcīnīt čempiontitulu britu rallijam. Tas ļāva parādīt kartē mūsu vietu un tas jauniem braucējiem deva iespēju, nobeidz Deivids Higins.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png