profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mikelsens nespēj noticēt uzvarai; Ožjē pēc avārijas nonāk slimnīcā (VIDEO)

Go4speed 27.10.2015 - 23:56 Mikelsens nespēj noticēt uzvarai; Ožjē pēc avārijas nonāk slimnīcā (VIDEO)
Mikelsens ar stūrmani un savu inženieri līksmo. Foto: Volkswagen Motorsport

Par Spānijas WRC rallija uzvarētāju svētdien pēdējā ātrumposmā tika kronēts Andreas Mikelsens, kurš šādam notikumu pavērsienam nebija gatavs. Atgādināsim, ka sportists ar Jari Mati Latvalu cīnījās par otro un trešo vietu, kamēr Sebastjans Ožjē bija pārliecinošs līderis. Taču pēdējā posmā Ožjē avarēja, kas Mikelsenam ļāva izcīnīt pirmo uzvaru karjerā.

''Man šajā posmā bija viens uzdevums – nosargāt trešo vietu WRC čempionāta kopvērtējumā. Ja tas izdotos, tad Velsas WRC posmā varētu braukt brīvi un atraisīti, un cīnīties par savu pirmo WRC uzvaru. Pēdējā dienā jutos ļoti labi un aizvadīju sīvu cīņu ar Latvalu. Gan viņam bija problēmas, gan man, taču zināju, ka, ja aizvadīšu pēdējo posmu lieliski, tad nosargāšu otro vietu. Visa rallija laikā man nebija izdevies aizvadīt perfektu ātrumposmu, taču šoreiz tas izdevās un man izdevās aiz sevis atstāt Latvalu,” notikumus atstāsta Andreas Mikelsens.


Foto: Volkswagen Motorsport

Jautāts par emocijām, uzzinot, ka Ožjē avarējis, Mikelsens turpina. ''Kad man finišā pateica, ka Ožjē ir avarējis, nespēju tam noticēt. Zinu, ka WRC TV korespondenti pēc maziem momentiem saka ''viņš avarēja, viņš avarēja”, taču, kad to pašu dzirdēju pa komandas radio, tad nespēju tam noticēt. Protams, man ir žēl, ka viņš avarēja, bet, ja Ožjē gribēja uzvarēt Power Stage posmā, tad viņam bija jāriskē. Joprojām nespēju noticēt tam, kas notika. Esmu ārkārtīgi priecīgs. Tas bija ļoti, ļoti ilgs ceļš līdz šim panākumam. Tagad, kad esmu to izdarījis, atkārtot šo panākumu būs vieglāk,'' nobeidz Mikelsens, kurš no priekiem ar stūrmani pēc finiša izplūda asarās.

Tikmēr vīlies par pieļauto kļūdu bija Sebastjans Ožjē. ''Tas bija kreisais līkums, kas bija divās daļās. No rīta, kad šo vietu braucām iepriekš, veicu labojumus, jo izeja no līkuma bija ātrāka, nekā mēs bijām atzīmējuši. Taču otrajā reizē mūsu ātrums bija lielāks, kā rezultātā auto no ideālās trajektorijas, iespējams, 10 centimetrus izbrauca plašāk pēc kā mēs ieskrējām barjerā, kas mūs apturēja,'' stāsta Sebastjans Ožjē.


Foto: Volkswagen Motorsport

''Tā bija stulba kļūda. Mēs kontrolējām savu tempu, taču pēdējā posmā mēs gribējām braukt ātrāk, lai uzvarētu Power Stage posmā. Gājām pēc uzvaras, taču zaudējām to. Uzņemos pilnu atbildību par šo negadījumu. Par laimi, sekas šai avārijai nav smagas, tāpēc svarīgākais ir tas, ka mums nekas nekaiš. Gribu pateikt paldies visam slimnīcas personālam, kuri izmeklēja mūs. Gribu atvainoties komandai, kura paveica lielisku darbu. Taču paldies komandas biedriem, kuri izcīnīja dubultuzvaru,'' tā Ožjē.

Ožjē avārija, Mikelsena prieki par pirmo uzvaru
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png