profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kubica: Jūtu, ka pienācis laiks pamēģināt kaut ko citu

Go4speed 23.10.2015 - 09:32 Kubica: Jūtu, ka pienācis laiks pamēģināt kaut ko citu
Roberts Kubica ar stūrmani. Foto: facebook.com/KubicaOfficial

Pēc notikumiem bagātās pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas, kura vēl nav noslēgusies, poļu sportists Roberts Kubica paziņojis, ka viņš neplāno 2016.gadā aizvadīt pilnu WRC sezonu. Sportists izskata iespēju izmēģināt spēkus citā autosporta disciplīnā, piemēram, šosejas sacīkstēs.

Poļu sportists, kurš pēc 2011.gadā smagās avārijas vairs nav atgriezies F1, savu karjeru turpināja rallija sacensībās, kur sportists 2013.gadā kļuva par WRC2 klases čempionu. Pēdējās divas sezonas Kubica startē WRC ieskaitē.


Foto: facebook.com/KubicaOfficial

Pirms Spānijas WRC posma braucējs lika noprast, ka nākamgad viņš grib izmēģināt spēkus citā disciplīnā.

''Pēc avārijas, kas notiks pirms trīs gadiem, atgriezos sacensībās, jo gribēju izmēģināt kaut ko jaunu. Rallijs man bija ļoti liels izaicinājums. Nākamgad laiks pamēģināt kaut ko citu. Jūtu, ka ir laiks pamēģināt startēt citā disciplīnā un darīt citas lietas, taču, iespējams, turpināšu braukt arī rallijā,'' saka Roberts Kubica, kura augstākais sasniegums WRC ir sestā vieta 2014.gada Argentīnas rallijā.


Foto: facebook.com/KubicaOfficial

''Vēl lēmums nav pieņemts, taču realitāte ir tā, ka mums ir jāpārskata dažas lietas. Ja es nākamgad turpināšu startēt rallijā, tad gribētu aizvadīt mazāk posmus. Ar mūsu budžetu un citiem resursiem tas ir vienīgais veids. Mazāk posmu mums ļautu tiem sagatavoties labāk. Taču viss būs atkarīgs no tā, kāda būs mūsu pamatprogramma. Neizslēdzu iespēju startēt šosejas sacīkstēs. Ja tas notiks, tad es noteikti neizslēgšu iespēju sava prieka pēc braukt arī rallijos. Negribu zaudēt to pieredzi, ko ieguvu šajos gados, taču nav jēga turpināt šādā veidā. Šobrīd 90% plānoju startēt Montekarlo WRC posmā, bet pēc tam redzēs. Šobrīd steigas nav. Ja būs labas iespējas braukt rallijā, izmantošu tās. Ja nē, tad atradīšu, ko darīt citu,'' nobeidz Kubica.

Šosezon Kubica izcīnījis tikai astoņus punktus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png