profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Korsikas rallija organizatori saņem kritiku; komandas vairs negrib doties uz šo salu

Go4speed 19.10.2015 - 22:55 Korsikas rallija organizatori saņem kritiku; komandas vairs negrib doties uz šo salu
Jari Mati Latvala dodas uz servisa parku. Foto: Volkswagen Motorsport

Šogad Korsikas posms pasaules rallija čempionātā (WRC) atgriezās pēc septiņu gadu pārtraukuma. Diemžēl šogad rallijs dalībniekus un skatītājus pārsteidza ar laikapstākļiem, jo Korsikā lija spēcīgs lietus, kas vietām izraisīja plūdus. Ja vairums priecājās par to, ka kalendārā ir atgriezies šis rallijs, tad komandu vadītāji un braucēji par Korsikas posma atgriešanos WRC kalendārā izsakās skeptiski.


Foto: Hyundai Motorsport

''Servisa parks neatbilda WRC līmenim. Nedomāju, ka mums vēl kaut kad vajadzētu startēt šajā salā,” saka VW komandas vadītājs Josts Kapito. Arī M-Sport komandas boss palika neapmierināts ar šo posmu. ''Uz preses konferenci neviens neatnāca, bet preses konference komandu vadītājiem vispār nebija. Arī trasē nebija cilvēku, jo redzamība bija nekāda. 12 mēnešus atpakaļ Francijas posmā mums bija labākais servisa parks, bet tagad servisa parks bija izvietots purvā. Es labāk gribu atgriezties Elzā nekā braukt uz šejieni. Saku to tāpēc, ka esmu vīlies par organizāciju, par laiku un par to, kā trases darbinieki reaģēja uz visu trasē notiekošo. To nevar salīdzināt ar iepriekšējo Francijas posmu,” saka Malkolms Vilsons.

Tikmēr atzinīgu vārdus šim posmam veltīja franču komandas Citroen vadītājs Īvs Meitons. ''Vēl ir par agru izdarīt secinājumus. Jā, pagājušajā gadā Francijas posmā bija daudz skatītāju, taču būtu godīgi salīdzināt pirmo Korsikas WRC ar pirmo Francijas ralliju, kas notika Elzā, kad arī nebija tik daudz skatītāju.”

Arī braucēju domas par to, vai šim posmam ir jābūt WRC kalendārā, dalās. ''Man te nepārāk patika, jo šeit bija daudz liekas braukāšanas. Mēs daudz laika zaudējām gaidīšanā. Kāpēc nevarēja izveidot papildus ātrumposmus, kas beigtos netālu no slēgtā parka,'' jautā Heidons Padons.


Foto: Volkswagen Motorsport

Atturīgi šī posma norisi komentēja WRC čempions un rallija mājinieks Sebastjans Ožjē. ''Šis braucējiem bija sarežģīts rallijs, taču man patika braukt pa šādiem ceļiem. Iespējams, mēs nevaram teikt par izdevušos pašas salas izvietojumu. Jā, arī šeit bija rallija skatītāji, taču to nebija tik daudz, kā Elzā. Arī laiks šogad bija briesmīgs. Tāpat, iespējams, organizatoriem ir jāpadomā par rallija maršruta izmaiņām.''

Korsikas rallija rezultāti:
1. flag
Latvala Jari-Matti
Volkswagen Polo R WRC   2:39:46.7
2. flag
Evans Elfyn
Ford Fiesta RS WRC +43.1
3. flag
Mikkelsen Andreas 
Volkswagen Polo R WRC +46.3
4. flag
Meeke Kris Citroën DS3 WRC +1:33.4
5. flag
Paddon Hayden Hyundai i20 WRC +1:53.6
6. flag
Østberg Mads
Citroën DS3 WRC +1:59.8
7.
flag
Sordo Dani
Hyundai i20 WRC +2:10.4
8.
flag
Bouffier Bryan Ford Fiesta RS WRC +2:12.8
9. flag
Sarrazin Stéphane Ford Fiesta RS WRC +2:39.3
10. flag
Tänak Ott Ford Fiesta RS WRC +3:43.0
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png