profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ostbergs: Šādas lietas vairs nevar atkārtoties, jo drošība ir pirmajā vietā

Go4speed 09.09.2015 - 23:15 Ostbergs: Šādas lietas vairs nevar atkārtoties, jo drošība ir pirmajā vietā
Ostberga auto pēc sadursmes. Foto: twitter

Šogad Austrālijas WRC posms paies bez Mads Ostberga līdzdalības, kurš trases pierakstu laikā piedzīvoja avāriju ar smago automašīnu. Lai arī sākumā sportists pauda cerību, ka spēs turpināt ralliju, vēlāk noskaidrojās, ka Ostbergs spiests izstāties no sacensībām, jo viņam un stūrmanim esot lielas sāpes.


Foto: facebook.com/MadsOstbergRally

''Mēs veicām trases pierakstu otro dienu, taču tas tika darīts caur lielām sāpēm, kuras guvām sadursmes rezultātā ar smago automašīnu. Pēc tā brīža, kad atkal sākām braukt, sapratām, ka mums šādos apstākļos nav ne mazāko iespēju piedalīties rallijā. Esam ārkārtīgi vīlušies un neapmierināti saistībā ar organizatoriem. Šis mums bija svarīgs rallijs, jo mums ir sīva cīņa par Top 3 absolūtajā kopvērtējumā. Šādas lietas vairs nevar atkārtoties, tāpēc ceram, ka visu rallija organizatori darīs visu iespējamo, lai trases pierakstu laikā būtu droši. Drošība pirmajā vietā,'' tā Mads Ostbergs.

Vēlāk komentāros un sociālajos tīklos cilvēki sāka runāt par iespējamo ātruma pārsniegšanu trases pierakstu laikā, kā arī sāka meklēt iespējamos vainīgos. Pēc neilga laika Ostbergs sniedza skaidrojumu arī šajā jautājumā.


Foto: facebook.com/MadsOstbergRally

''Redzu, ka ir daudz spekulācijas par ātrumu un par to, kuru vainot. Mums ir ātruma ierobežojums 80 km/h, ko arī vienmēr ievērojam, jo tas tiek kontrolēts. Avārija nenotika ātruma dēļ. Kā redzams fotogrāfijā, tad smagā automašīna atradās nepareizajā ceļa pusē. Centos izvairīties no sadursmes, taču tas neizdevās, jo ceļš bija pārāk šaurs. Smagās automašīnas šoferim nebija informācija, ka šajā ceļā pa dienas vidu sportisti pierakstīs rallija trasi, tāpēc te nevar nevienu vainot,'' nobeidz Ostbergs.

Atgādināsim, ka savainotā Ostberga vietā startēs cits ''Citroen'' paspārnē esošais braucējs Stefans Lefebrs, kurš pirms tam uz šo posmu bija atbraucis, lai tikai pierakstītu trasi.
Komentāri
Bils 10.09.2015 15:20
Man atkal ir jautājums. Kurā pusē ir jāatrodas Ostberga auto AUSTRĀLIJĀ, ne kreisajā?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png