profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules rallijkrosa čempions Solbergs, iespējams, šogad atgriezīsies pie WRC stūres

Mārtiņš Jankovskis 16.08.2015 - 22:45 Pasaules rallijkrosa čempions Solbergs, iespējams, šogad atgriezīsies pie WRC stūres
Peters Solbergs

Bijušais pasaules rallija čempions (WRC) un 2014.gada pasaules rallijkrosa čempions Peters Solbergs šobrīd turpina sekmīgi aizstāvēt savu pasaules RX čempiontitulu, kur šobrīd pēc aizvadītiem septiņiem posmiem norvēģu sportists ir līderis.

Aizvadījis neskaitāmas sezonas WRC čempionātā, Solbergs 2014.gadā pievērsās pasaules RX čempionātam, kur arī jau pirmajā gadā viņš tika kronēts par čempionu.

Taču rallijs joprojām ieņem īpašu vietu Solberga sirdī, jo ik pa laikam Solbergs piedalās rallija sacensībās. ''Rallijs ir un vienmēr būs manā sirdī. Tagad, kad nopietni rallijā neesmu braucis divus gadus, esmu izanalizējis un visu vērojis savādāk. Varu teikt, ka tagad es braucu labāk nekā jebkad agrāk,'' 2014.gada izskaņā teica Peters Solbergs.


Solbergs 2012.gada Velsas WRC posmā. Foto: ewrc.cz

Šogad pirms startēja jaunā pasaules RX sezona Solbergs piedalījās Zviedrijas WRC posmā, kur sportists vēsturisko automašīnu ieskaitē kopā ar sievu izcīnīja pirmo vietu.

16. jūlijā, kad oficiāli tika paziņots par Latvijas iekļaušanu Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta kalendārā un par posma norisi Rīgā, Biķernieku trasē, šajā pasākumā piedalījās arī Peters Solbergs.

Šo rindu autors izmantoja iespēju pajautāt Solbergam arī par ralliju. Uz jautājumu, vai Solbergs vēl plāno nobraukt kādu lielo ralliju, Peters ar viltīgu smaidu sejā atbildēja. ''Jā, gribētu nobraukt kādu lielo ralliju, tāpēc neizslēdzu iespēju, ka uz vienu ralliju atgriezīšos. Lai arī kopš pēdējās WRC sezonas esmu piedalījies mazāka mēroga rallijos, man būs daudz jātrenējas, lai varētu atgriezties un sevi labi pierādīt.''

Uz jautājumu, kādā rallijā mēs Solbergu varētu redzēt, titulētais norvēģis teica. ''Iespējams, šogad nobraukšu Velsas WRC posmu,'' noslēpumaini paziņoja Solbergs.


Solbergs 2012.gada Velsas WRC posmā. Foto: ewrc.cz

Lai arī rallijkross šobrīd attīstās ļoti strauji, Solbergs sarunas nobeigumā atzina, ka viņš joprojām mīl ralliju. ''WRC attīstās un lēnām iet uz priekšu, kas ir svarīgi, taču vēl ir ejams tāls ceļš, lai būtu tā, kā bija agrāk. Taču visi pie tā strādā un gan jau viss būs labi. Ralliju tāpat ļoti mīlu, taču šobrīd esmu rallijkrosā, kur viss attīstās daudz ātrāk,” nobeidz Solbergs.

Aplūkojot WRC un pasaules RX kalendārus, tad Velsas WRC posms notiks no 12. – 15.novembrim. Tikmēr priekšpēdējais pasaules RX Itālijas posms notiks 16.oktobrī, bet sezonas noslēdzošais posms Argentīnā norisināsies 27.novembrī. Līdz ar to, lai pienācīgi sagatavots Velsas WRC, Solbergam būs dots nepilns mēnesis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png