profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar spēcīgu dalībnieku sastāvu startē Somijas WRC rallijs

Go4speed 26.07.2015 - 19:54 Ar spēcīgu dalībnieku sastāvu startē Somijas WRC rallijs
Sebastjans Ožjē lido Somijas rallijā. Foto: Timo Anis

Šodien, 30. jūlijā, Somijā startēs kārtējais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, kurā gan nestartēs neviena ekipāža no Latvijas, toties trasē varēs redzēt latviešu rallija komandu Prospeed, kuras sastāvā brauks divas krievu ekipāžas. Taču, neskatoties uz to, ka trasē neredzēsim latviešu braucējus, trases malā kā ik katru gadu būs arī latviešu rallija fani. Arī šogad šis būs viens no ātrākajiem posmiem WRC kalendārā, kā ierasts, šajā posmā būs ļoti daudz tramplīnu.


Miko Hirvonens. Foto: ewrc.cz

Pavisam kopā dalību šim rallijam apstiprinājušas 88 ekipāžas, kas ir par 11 vairāk nekā 2014. gadā. Šogad uz starta izies 16 WRC automašīnas. Bez jau ierastajiem WRC dalībniekiem šajā posmā pēc ilgāka laika startēs bijušais ERČ čempions, soms Juha Hanninens, kā arī norvēģis Hennings Solbergs. Sākotnēji bija plānots, ka šajā posmā startēs un debiju ar WRC automašīnu piedzīvos Latvijā zināmais krievu braucējs Aleksejs Lukjaņuks, taču pēc testos piedzīvotās avārijas viņš šajā posmā šogad nestartēs.

WRC2 klasē uz starta izies 23 ekipāžas, starp kurām 15 brauks ar R5 mašīnām. Izcelt kādu favorītu ir ļoti grūti, jo šajā klasē uz uzvaru var pretendēt daudzi braucēji, taču viens no favorītiem noteikti būs soms Esapeka Lapi, kurš ar ''Škoda Fabia R5'' demonstrē lielisku ātrumu.


Foto: ewrc.cz

12 ekipāžas startēs Junior WRC ieskaitē, bet desmit ekipāžas ar ''Ford Fiesta R2'' brauks Drive DMACK Fiesta Trophy ieskaitē.

''Mums ir liels prieks, ka šajā rallijā joprojām saglabājas spēcīgs dalībnieku sastāvs no visas pasaules. Prieks, ka startēs gan ļoti spēcīgi un zināmi braucēji, gan arī jauni somu talanti,'' saka rallija organizators Kais Tarkiainens.

Pagājušajā gadā šajā rallijā sīvā cīņā uzvarēja soms Jari Mati Latvala, kurš par nieka 3,6 sekundēm apsteidza pasaules čempionu Sebastjanu Ožjē. Trešais toreiz palika Kriss Mīke.


Kris Mīke. Foto: ewrc.cz

Bez WRC braucējiem 65 ekipāžas pārstāvēs Vetomies klasi, kas ir klase, kurā var braukt ar jebkurām 2WD un 4WD automašīnām, kuras atbilst Somijas rallija noteikumiem. Tāpat šajā klasē drīkst startēt ar beigušos FIA homoligāciju. Līdz ar to šobrīd zināms, ka šajā klasē uz starta izies tādi auto kā ''Mercedes Benz 190'', ''Opel Ascona i 2000'', ''Toyota Starlet'', ''Volvo 240'', ''BMW M3'' un daudzi citi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png