profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Polijas rallija organizators: Varbūt kādu dienu WRC posms notiks Latvijā, Lietuvā un Polijā

Go4speed 02.06.2015 - 15:47 Polijas rallija organizators: Varbūt kādu dienu WRC posms notiks Latvijā, Lietuvā un Polijā
Foto: Eriko Ovčarenko/15min.lt

2014.gadā Polijas WRC posma ietvaros pirmo reizi četri ātrumposmi bija paredzēti Lietuvā. Diemžēl izvēlētie ātrumposmi izrādījās gaužām slikti un nepiemēroti WRC, tāpēc pēc divu ātrumposmu veikšanas nākamie divi posmi, kas bija jāveic atkārtoti pa jau iepriekš veiktiem ceļiem, tika atcelti, jo ceļi praktiski bija neizbraucami. Jau tobrīd daudzi Lietuvas ienākšanu WRC sauca par izgāšanos. "Ir kauns par to, kas notika šogad. Kad Lietuvas autosporta federācijas vadība atstās savu amatu, kur vietā nāks jauna komanda, tad varēs domāt par augstāku līmeni," toreiz teica kāds rallija līdzjutējs.


Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs Lietuvas ātrumposmos. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Kad vēlāk tika publicēts jaunais 2015.gada WRC kalendārs, Polijas vārds tajā bija iekļauts, bet šogad tika nolemts, ka poļi iztiks bez lietuviešu ātrumposmiem. Kā atzina Lietuvas autosporta federācijas (LASF) prezidents Gintars Furmanavičus, tad šogad Lietuvā WRC ātrumposmi netiks rīkoti, kā oficiālo iemeslu minot naudas trūkumu, lai arī vairums ir pārliecināti, ka patiesais iemesls ir neveiksmīgi izvēlētie Lietuvas ātrumposmi 2014. gada ''Rally Poland” sacensībās.


Ceļa stāvoklis pēc viena ātrumposma. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

''Ņemot vērā Lietuvas autosporta federācijas slikto finansiālo stāvokli, tika nolemts šogad nerīkot WRC ātrumposmus Lietuvā,” saka Gintars Furmanavičus. ''Mums ir jauns projekts, kuru gribam īstenot 2016.gadā. Mēs gribētu, lai rallijs sākas Kauņā, kur ir Žalgiris arēna. Tur ir ļoti laba infrastruktūra. Rallijs notiktu ap Kauņu, bet vēlāk visi dotos uz Poliju. Tāds ir mūsu projekts,” nesen izteicās Furmanavičus.


Foto: ewrc.cz

Šāds projekts, visticamāk, netiks apstiprināts, jo, piemēram, zinot, kādu motormāju sev būvē ''Hyundai'' vienība (būvniecība prasa pāris dienas), tad maz ticams, ka WRC piekritīs šādam solim, ka visām komandām sava servisa zona jātaisa divās vietās.

Arī Polijas WRC rallija organizators Jaroslavs Novorols piebilda, ka Lietuvai ir daudz skaistu ceļu, bet tie atrodas tālu no Polijas WRC galvenās bāzes vietas Mikolajkos. Tāpat Polijas WRC pārstāvis nesteidz apgalvot, ka lietuviešu vārds no WRC kalendāra ir pazudis uz visiem laikiem. ''Īstermiņā Lietuvas vārds WRC, visticamāk, nevar parādīties, bet tālākā nākotnē - nekad nesaki nekad. Varbūt kādu dienu WRC posms notiks trijās valstīs – Latvijā, Lietuvā un Polijā, taču šobrīd nevaru iedomāties šādu iespēju. Lietuvai ir daudz skaistu vietu, bet Druskininkajos izvēlētie ātrumposmi nebija piemēroti.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png