profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc Portugāles WRC rallijā piedzīvotās avārijas ekipāža mediķus gaida trīs stundas

Go4speed 26.05.2015 - 10:12 Pēc Portugāles WRC rallijā piedzīvotās avārijas ekipāža mediķus gaida trīs stundas
Lorenco Bertelli. Foto: Erik Martensson

Aizvadītajā Portugāles WRC posmā vairākām ekipāžām nebija lemts sasniegt finišu. Viens no pilotiem, kurš avarēja un izstājās, bija Lorenco Bertelli. Atgādināsim, ka Bertelli ir miljardieres Miučas Pradas dēls. 

Kā ziņo portāls motorsport.com, tad desmitajā ātrumposmā Bertelli piedzīvoja visai smagu avāriju, kur viņa auto cieta ļoti nopietni. Pēc avārijas stūrmanis nosūtīja ziņu, ka ne viņš, ne pilots avārijā nav cietuši. Taču pēc 20 minūtēm Bertelli sāka sūdzēties par sliktu dūšu, kā arī viņam sāka reibt galva, ar kuru sportists avārijas brīdī atsitās pret drošības karkasu.


Auto pēc avārijas. Foto: Twitter

Tobrīd stūrmanis nosūtīja vēl vienu ziņu, ka sportistam tomēr nepieciešama mediķu palīdzība. Tas nozīmēja to, ka tajā brīdī ir jāaptur ātrumposms, lai mediķi varētu operatīvi nokļūt pie cietušā. Taču šī prasība pēc mediķu palīdzības tika noraidīta, kas komandu atstāja mēmu.

Komanda savā paziņojumā raksta, ka tikai pēc trīs stundām un 20 minūtēm Bertelli saņēmis medicīnisko palīdzību. ''Stūrmanis ar telefona startpniecību sazinājās ar rallija galveno ārstu, kurš prasīja, lai tiek noraksturoti cietušā pilota simptomi. Pēc tam ārsts paziņoja, ka nav nepieciešams apturēt ātrumposmu un viņam nav vajadzīga steidzama palīdzība,” teikts komandas ziņojumā.


Bertelli darbībā. Foto: ewrc.cz

''Trases malā, kur notika avārija, bija kāds medicīnas darbinieks, kurš pārbaudīja Lorenco veselības stāvokli. Viņš bija uztraucies, ka sportists saņems medicīnisko palīdzību pēc tik ilga laika. Fakts, ka tādā brīdī mēs nevaram saņemt medicīnisko palīdzību, padara mūs mēmus.''

Vēlāk sportists tika nogādāts slimnīcā, kur viņam tika veiktas pārbaudes. Pēc vienas dienas veselības pārbaudēm Lorenco varēja pamest slimnīcu. ''Visas pārbaudes bija kārtībā, tāpēc varu pamest slimnīcu. Tagad dažas dienas miera, kas nozīmē to, ka varēšu būt gatavs Sardīnijas WRC posmam,'' savā twitter kontā pavēstīja sportists.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png