profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

No skolas sola uz WRC ralliju

Go4speed 20.05.2015 - 23:57 No skolas sola uz WRC ralliju
''Drive DMACK Fiesta Trophy'' daībnieki. Foto: wrc.com

Šajā nedēļas nogalē Portugālē startēs piektais pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, kura ietvaros tiks aizvadīts ''Drive DMACK Fiesta Trophy'' sacensību 1.posms. Tajā uz starta izies 11 ekipāžas, kuras startēs ar jaunajām turbo ''Ford Fiesta R2'' automašīnām. Šie auto, kam ir uzlabota ātrumkārba, bremžu sistēma, elektronika un piekare, būs aprīkoti ar 1.0 litru turbodzinēju, kas attīstīs nepilnus 200 Zs lielu jaudu.


 ''Ford Fiesta R2'' pirms Portugāles rallija starta.

Vieni no šīs klases līderiem noteikti būs savu rallija karjeru Latvijā uzsākušais Toms Keivs un somu leģendas Ari Vatanena dēls Maks Vatanens, kuri šajā seriālā startēja arī pirms gada. Pirms rallija starta sportistiem bija iespēja ar šiem jaunajiem auto aizvadīt pirmos testus. "Izbaudīju šos testus. Šī bija lieliska iespēja kaujas apstākļos izmēģināt šo automašīnu un aprast ar savu braukšanas stilu, kas tagad, braucot ar šo auto, būs nedaudz savādāks. Sajūtas ir ļoti labas, tāpēc nevaru sagaidīt rallija startu," tā Toms Keivs.


Jaunā turbo Fiesta automašīna. Foto: www.motorsport.com

Šo braucēju vidū būs arī 18 gadus vecais angļu sportists Gus Grīnsmits, kurš pirms pāris dienām no rīta vēl kārtoja A līmeņa eksāmenu ekonomikā, bet jau pēc pāris stundām viņš devās uz Portugāli, lai aizvadītu testus un gatavotos debijai WRC. Šis braucējs, kurš 2014.gadā kļuva par Anglijas junioru čempionu, ir jaunākais no visiem šī seriāla dalībniekiem.


Gus Grīnsmits. Foto: gusgreensmith.com

"Mans mērķis ir sasniegt finišu un iegūt pieredzi, lai Polijas WRC posmā varētu pabraukt vēl ātrāk," mājas lapā wrc.com saka sportists.


Pērns pie sava jaunā auto. Foto: www.dmacktyres.com

Atgādināsim, ka šogad ''Drive DMACK Fiesta Trophy'' seriālā sportisti cīnīsies sešos posmos, kas notiks piecos WRC rallijos. Arī šogad sezonas kopvērtējuma uzvarētājs tiks pie iespaidīgas balvas - pilnībā apmaksātas WRC2 programmas (tas paredz braukšanu septiņos WRC posmos ar ''Ford Fiesta R5'') 2016.gadā. Pagājušajā gadā šo unikālo balvu izcīnīja igaunis Sanders Pērns, kurš tieši Portugālē debitēs pie ''Ford Fiesta R5'' stūres.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png