profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaka izglābšanās no slīkstošā auto gūst lielu popularitāti visā pasaulē (VIDEO)

Go4speed 22.03.2015 - 06:58 Tanaka izglābšanās no slīkstošā auto gūst lielu popularitāti visā pasaulē (VIDEO)
Foto: M-Sport/McKlein

Kamēr vieni gūst slavu ar izciliem rezultātiem un augstiem panākumiem, citi kļūst slaveni ar savādākām metodēm. Noteikti igauņu sportista Ota Tanaka vārdu pirms Meksikas rallija bija dzirdējuši tikai tie, kuriem interesē rallijs, taču pēc Meksikas posma Tanaka un viņa M-Sport komandas vārds ir izskanējis tālu pasaulē.

Atgādināsim, ka Tanaka automašīna jau rallija pirmajā dienā pēc tehniska defekta noskrēja no ceļa un iekrita ūdenī. Par laimi, pilots un stūrmanis ātri noreaģēja un paspēja izlīst no ātri slīkstošās automašīnas. Nedaudz vēlāk internetā un sociālajos tīklos parādījās avārijas video, kas guva lielu popularitāti.


Foto: facebook.com/marcinrybakphotography

Divus video, kas tika ievietoti WRC Youtube kontā, kopā noskatījās apmēram pusotrs miljons cilvēku. Vienā video redzams, kā Tanaks avarē no attāluma (to ar “iPad” nofilmēja kāds skatītājs), bet otrajā video redzams, kā avārija izskatījās no mašīnas salonā esošās kameras. Tikmēr WRC oficiālajā Facebook kontā šos abus video kopā noskatījās nepilni divi miljoni skatītāju no visas pasaules.

Kā ziņo wrc.com, tad ziņa par Tanaka avāriju plaši tikusi atspoguļota visas pasaules drukātajos medijos un internetā, no Eiropas līdz Amerikai un no Jaunzēlandes līdz Taizemei.


Tanaks rallijā finišā nezaudēja humora izjūtu. Foto: M-Sport/McKlein

Neskatoties uz šo šaušalīgo negadījumu, Tanaks, kurš pēc šī negadījuma tika pie jaunas iesaukas TiTanak, to atceras ar humoru, lai arī sākumā pilots atzina, ka brīdī, kad tika piedzīvota avārija, viņam bija bail un ka ekipāžai esot paveicies. Pēc tam, kad komandas mehāniķi trīs stundu laikā spēja savest auto kārtībā, kurš pirms tam desmit stundas bija pavadījis ūdenī, Tanaks atzina, ka ''Šī noteikti būs diena, kuru nekad neaizmirsīšu. Milzīgs paldies mehāniķiem, kuri paveica fantastisku darbu.''

Vēlāk, kad ekipāža jau atgriezās no Meksikas posma, Tanaks savā Facebook lapā ielika ziņu ar lielu homora devu, ka ekipāža meklē divus ūdens izturīgus telefonus, kuriem patīkot ceļot.


Tanaka auto jau M-Sport bāzē, kur tas tiek pilnībā izjaukts un savests kārtībā. Foto: M-Sport

Tāpat komandas vadītājs, turot solījumu, M-Sport rūpnīcā uz Tanaka mašīnas motora pārsega savāca visu iesaistīto mehāniķu autogrāfus, jo šis pārsegs tagad rotās muzeja telpas.


Foto: M-Sport

Jāatzīmē, ka piektdien noslēdzās izsole, kurā varēja iegādāties Tanaka noslīkušās automašīnas sānu logu. To kāds interesents iegādājās par 417 angļu mārciņām.

Taču laiks nestāv uz vietas un aizvadītajās dienās M-Sport jau aizvadīja testus pirms gaidāmā Argentīnas WRC posma.

Tanaka avārija:


Tanaka avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png