profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai lēnākie braucēji Meksikas WRC izmantos doto priekšrocību?

Go4speed 04.03.2015 - 19:25 Vai lēnākie braucēji Meksikas WRC izmantos doto priekšrocību?
Martins Prokops. Foto: facebook.com/AndreLavadinhoatWorld

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta (WRC) posmiem, kas notika uz asfalta un sniega, šajās brīvdienās pasaules ātrākie braucēji sacentīsies grants rallijā. Šis noteikti nebūs viegls rallijs, jo tiem braucējiem, kuriem trasē būs jādodas sākumā, būs jāattīra un jācīnās ar slideno ceļu, kas noteikti apgrūtinās braukšanu.

Gan piektdien, gan sestdien sportisti trasē dosies pēc tām vietām, kādas tie šobrīd ieņem WRC kopvērtējumā. Līdz ar to trasē pirmais dosies Sebastjans Ožjē, taču viņa vieni no sīvākajiem konkurentiem (Tjerī Noivils un Andreas Mikelsens) trasē dosies uzreiz aiz franču braucēja.


Foto: ewrc.cz

Līdz ar to šajā rallijā labu rezultātu var uzrādīt tie braucēji, kuri trasē dosies vēlāk, kad jau ceļš būs attīrīts un saķere būs labāka. Piektais šobrīd kopvērtējumā ir Mads Ostbergs, kurš cer, ka piektā starta pozīcija viņam ļaus apsteigt konkurentus. ''No tā, ko esam redzējuši iepriekš, it sevišķi pirmajā aplī, pirmajiem braukt ir ļoti slikti. Šoreiz trasē došos kā piektais pilots, tāpēc domāju, ka tas man dos labumu. Tas ir tas, kas man ir jāpieņem un jāizmanto uzreiz no paša starta,'' saka Mads Ostbergs.

Ceturtais trasē dosies Jari Mati Latvala. "Pēc neveiksmīgā Zviedrijas WRC posma šobrīd pirms Meksikas rallija starta jūtos pozitīvi. Man būs ideāla starta pozīcija, tāpēc man ir jāizmanto šāda situācija."


Foto: David Williamson

Taču pārējiem braucējiem, kā, piemēram, Krisam Mīkem, Otam Tanakam, Dani Sordo u.c., būs vēl labāki apstākļi, tāpēc ļoti iespējams, ka šoreiz būs cits Meksikas rallija uzvarētājs. Pēdējos divos gados šajā rallijā triumfēja Ožjē.

Kā vēsta laika prognozes, tad rallija dienās sportistus sagaida gandrīz +30 grādu liels karstums. Tāpat sinoptiķi ziņo, ka šīs dienas paies bez nokrišņiem.

Kopvērtējums pēc diviem posmiem:

1. flag Ogier Sébastien 53
2. flag Neuville Thierry 30
3. flag Mikkelsen Andreas 
30
4. flag Latvala Jari-Matti 19
5. flag Ostberg Mads 14
6. flag Evans Elfyn 14
7. flag Tänak Ott 12
8. flag Paddon Hayden 8

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png