profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vēl viens ātruma pārkāpums un WRC čempions Ožjē saņems bargu sodu

Go4speed 03.03.2015 - 19:22 Vēl viens ātruma pārkāpums un WRC čempions Ožjē saņems bargu sodu
Sebastjans Ožjē. Foto: Volkswagen Motorsport

Volkswagen komandas pilots Sebastjans Ožjē saņēmis divu minūšu aizturēto sodu, kas tiks piemērots gadījumā, ja pilots pārkāps ātrumu trases pierakstīšanas laikā kādā no nākamajiem WRC posmiem.

Kā ziņo Zviedrijas rallija organizatori, tad Ožjē, iepazīstoties ar Zviedrijas rallija trasi, piecas reizes pārkāpa ātrumu. Zviedrijā Ožjē nesaņēma laika sodu, taču, ja šāds ātruma pārkāpums tiks fiksēts kādā no nākamajiem rallijiem, tad sekos bargs divu minūšu sods, kas tiks pielikts klāt sportista uzrādītajam rallija rezultātam. Jāatzīmē, ka šis divu minūšu sods nestāsies spēkā, ja pilots pārkāps ātrumu pārbraucienu laikā.

Par minētajiem ātruma pārkāpumiem Ožjē Zviedrijā samaksāja 1 232 eiro lielu naudas sodu (25 eiro par katru pārkāpto kilometru). ''Ožjē trases iepazīšanās laikā piecas reizes pārsniedza pieļaujamo ātrumu - 70 km/h. Kopējais pārsniegtais km/h skaits – 49.3 km/h. Pēc smagām un ilgām pārrunām tiesneši nolēma uz vienu gadu sodīt pilotu ar aizturēto divu minūšu sodu. Šis sods stāsies spēkā tad, ja kādā no nākamajiem posmiem Ožjē trases pierakstīšanas laikā pārkāps ātrumu.''


Sebastjans Ožjē. Foto: Volkswagen Motorsport

Kā skaidroja komandas vadītājs Josts Kapito, tad pēc visu dokumentu iepazīšanās komanda izlems, vai iesniegt apelāciju vai pieņemt šo sodu. Tāpat Kapito atzina, ka šis ātruma pārkāpums, iespējams, izskaidrojams ar to, ka visos citos rallijos ar trasi var iepazīties ar ātrumu 80 km/h, kamēr Zviedrijā tie bija 70 km/h.

Taču Ožjē nav vienīgais šāds pārkāpējs, jo itāļu sportists Lorenco Bertelli arī saņēmis tādu pašu sodu, kas stāsies spēkā, ja kādā no nākamajiem posmiem pilots trases pierakstīšanas laikā pārkāps ātrumu. Bertelli Zviedrijas rallijā bija spiests šķirties no 1 302 eiro lielas soda naudas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png