profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC pieņem sāpīgu lēmumu ekipāžām; komandas to sauc par muļķīgu

Go4speed 04.12.2014 - 09:48 WRC pieņem sāpīgu lēmumu ekipāžām; komandas to sauc par muļķīgu
Foto: Andre Lavadinho @World

Pirms pasaules motorsporta padomes sēdes tika runāts par to, ka pasaules rallija čempionātā (WRC) varētu ieviest starprezultātu jeb Split Time informācijas aizliegšanu sacensību laikā. Līdz šim ekipāžas ātrumposmu laikā saņēma posma starprezultātus, kas ļāva kontrolēt savu braukšanu. Bieži redzot, ka sīvākajam konkurentam ir sliktāks laiks vai arī viņš ir izstājies, tā brīža braucējs turpinājumā varēja braukt piesardzīgāk un kontrolēt savu tempu. Kā atzina FIA Rallija komisijas vadītājs Jarmo Mahonens, tad šādu starprezultātu ziņošana sacensību laikā negatīvi iespaido WRC.


Split Time

Trešdien pasaules motorsporta padomes sēdē tika nolemts, ka 2015.gadā WRC automašīnās būs aizliegts izmantot “splitus”. Tāpat paziņots, ka braucēji nevarēs saņemt tekstu ziņas par konkurentu laikiem, kā arī komandu pārstāvji vai citas personas ātrumposma laikā nedrīkstēs braucējam rādīt jaunāko informāciju. Jāpiebilst, ka šī ideja gan pirms, gan pēc sēdes nepatika ne sportistiem, ne komandu vadītājiem.

''Visiem noteikumi ir vienādi, tāpēc viss ir kārtībā, bet to būs grūti izkontrolēt,'' portālā autosport.com citēts "Volkswagen" komandas vadītājs Josts Kapito. "Kas notiks, ja, piemēram, kāds no mūsu komandas starprezultātu parādīs "Hyundai" komandas pilotam Tjerī Noivilam? Vai viņu tad diskvalificēs? Tas nav izsekojams un mēs uzskatām, ka tas ir muļķīgi."


Foto: Andre Lavadinho @World

Arī Mahonens atzīst, ka to nevarēs izkontrolēt par 100%, taču bargie sodi varētu komandām un to braucējiem likt pieņemt jaunos spēles noteikumus. ''Protams, mēs nevarēsim to izkontrolēt par 100%, taču sekas, ja pieķertu, varētu būt nepatīkamas. Piemēram, ja tevi pieķer, tu vari tikt izslēgts no čempionāta. Domāju, ka ražotāji neuzņemsies tādu risku.''

Tikmēr Citroen pilots Kriss Mīke vēl pirms šīs sēdes atzina, ka šie starprezultāti var būt par labu stimulu tam, lai brauktu ātrāk, ja tajā brīdī tu redzi, ka zaudē savam konkurentam.

Lai vai kā, taču labā ziņa ir tā, ka komandas un skatītāji splitus varēs redzēt kā līdz šim.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png