profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krūda: Domāju, ka tajā brīdī mani uzskatīja par muļķi (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 13.11.2014 - 05:45 Krūda: Domāju, ka tajā brīdī mani uzskatīja par muļķi (VIDEO)
Ekipāža sauc pēc palīdzības. Foto: Aurelien Vialatte

Pasaules rallija čempionāta (WRC) Spānijas posms neveiksmīgs bija igauņu ekipāžai Karlam Krūdam / Martinam Jārveojam, kuri tobrīd vēl cīnījās par WRC2 klases čempiontitulu. Pēc trīs posmiem Krūda ieņēma augsto 13.vietu absolūti un pirmo WRC2 klasē, taču nākamajā posmā tika piedzīvota avārija, kā rezultātā tika zaudētas vairāk par 22 minūtēm.

Kā vēlāk noskaidrojās, tad vietā, kur Krūda avarēja, tiesneši daļēji neesot ļāvuši skatītājiem palīdzēt, jo vieta esot bijusi bīstama, kas vārēja apdraudēt gan skatītāju, gan sportistu dzīvības.


Foto: ewrc.cz

Pēc rallija portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Krūdu, kurš pastāstīja gan par minēto avāriju, gan arī par tiesnešu darbu.

Iesāki ļoti labi, taču tad piedzīvoji dīvainu avāriju. Kas tur īsti notika?
Stenogrammā viss bija atzīmēts pareizi, taču jāsaka, ka ātrums bija nedaudz par lielu. Kad pierakstījām trasi, tad nedomājām, ka tā bedre mūs tā varētu uzmest. Pirms tam bija līdzīgas vietas, kur mašīna piezemējās perfekti. Uzskatu, ka šī bija kaut kāda īpaša vieta, kuru mēs nezinājām.


Pāris sekundes pirms avārijas. Foto: Andre Lavadinho @World

Dzirdēju, ka tiesneši neesot ļāvuši skatītājiem palīdzēt. Vai tā bija?
Daļēji jā. Domāju, ka viņi mani uzskatīja par stulbu, jo viņi neticēja, ka varu izkļūt ārā no tāda grāvja. Tā nebija drošākā vieta, kur stumt un vilkt mašīnu, tāpēc tiesneši baidījās par to, ka rallijs varētu tikt atcelts. Vietā, kur avarējām, ralliju skatījās daudz skatītāju. Ja visi palīdzētu, domāju, ka mēs tiktu ārā desmit minūtes ātrāk. Taču tāda ir dzīve, neko darīt. Iespējams, ka viņi mani tajā brīdī nepareizi saprata, tāpēc ceru, ka nākamreiz, ja tāda situācija atgadīsies, viņi būs izpalīdzīgāki. Ceru, ka viņi būs tādi paši, kā Somijas un Igaunijas skatītāji, kur viņi vadās pēc motīva – ja auto kustās, tad vēl ir cerība.


Ekipāža tiek izvilkta no grāvja. Foto: CeskyModels Rally

Kā tev liekas, ja sportistam vajag palīdzību no malas, vai skatītājiem vajadzētu ļaut palīdzēt? Šobrīd citās disciplīnās tas ir aizliegts.
Domāju, ka vajadzētu ļaut palīdzēt. Redzēt, kā avarē auto un pēc tam palīdzēt minētai ekipāžai ir tas, kāpēc skatītāji mīl un apmeklē ralliju. Visi grib drāmu, bet pēc tam grib redzēt, lai auto turpina braukt. Pēc tās manas avārijas daudzi, kuri man palīdzēja, vēlāk atnāca uz servisa parku un apsveica mani.

Taču ir jau jāsaprot arī tiesneši, kuri ir tāpēc, lai rūpētos par drošību.
Jā, tieši tā. Šajā situācijā daudzi nāca palīdzēt, par ko arī tiesneši bija noraizējušies un neļāva viņiem to darīt. Taču, ja mašīna ir ārpus ceļa, tad tiesneši jau varēja pabrīdināt nākamo mašīnu, lai tā samazina ātrumu un neuzbrauc skatītājiem.


Foto: facebook.com/kruuda

Kā tu kopumā raksturotu šo sezonu?
Lai arī tā vēl nav galā, sezona bija fantastiska, jo uzvarēju divos posmos WRC2 klasē. Šobrīd gan es, gan mani atbalstītāji ir priecīgi. Ceru, ka Velsas rallijā izcīnīšu trešo panākumu, jo man vairs nav ko zaudēt. Mums šosezon bija gan kāpumi, gan kritumi, taču labā ziņa ir tā, ka vienmēr tu atgriezies stiprāks. Mana šīs sezonas lielākā balva nepārprotami ir Somijas čempiontituls spēcīgākajā klasē. Ar šo uzvaru iegājām vēsturē.

Kādi ir tavi nākamās sezonas plāni?
Ceru, ka mums būs iespēja arī nākamgad startēt WRC2 klasē, kur noteikti centīsimies izcīnīt WRC2 klases čempiontitulu.

Ekipāža izmisīgi cenšas atgriezties trasē, kas arī beigās izdodas:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png