profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hyundai pilots: Viss ir līdz brīdim, kad kāds putekļu dēļ ies bojā

Go4speed 02.11.2014 - 15:54 Hyundai pilots: Viss ir līdz brīdim, kad kāds putekļu dēļ ies bojā
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

Spānijas WRC rallijs ir vienīgais posms WRC kalendārā, kur sportisti brauc gan pa grants, gan asfalta segumu, lai arī agrāk Spānijas rallijs notika tikai uz asfalta seguma. Ņemot vērā karsto un sauso Spānijas klimatu, grants posmos ir lieli putekļi, kas sportistiem apgrūtina braukšanu.

Pēc Spānijas rallija vairāki vadošie braucēji bija neapmierināti ar aizvadīto ralliju, jo lielie putekļi braukšanu padarīja bīstamu. Lai arī sākotnējo divu minūšu pauzi starp mašīnām organizatori palielināja līdz trim, tas tāpat esot bijis nepietiekami.


Foto: Citroen Racing

''Tas ir sasodīti negodīgi. Kādam ir jāizaug un jāsaprot, caur ko viņi mūs virza. Viņi apdraud gan skatītāju, gan mūsu dzīvības,'' bargs ir Kriss Mīke. ''Visi tie puikas kreklos un kaklasaitēs sēž rallija centrā un seko līdzi mūsu starplaikiem, taču viņiem nav ne mazākās nojausmas, kādi patiesībā ir apstākļi ātrumposmos. Nevajag nepatikšanas, tāpēc iedodiet mums papildus minūti vai arī šo ralliju atkal padariet par asfalta posmu.''

Arī Tjerī Noivils atklāja, ka organizatori apdraud sportistu dzīvības. ''Personīgi man šie apstākļi bija bīstami. Kāpēc mums jāriskē ar savām dzīvībām? Tāpēc, ka kāds negrib mums iedot papildus minūti? Tas viss ir līdz brīdim, kad kāds putekļu dēļ ies bojā. Tikai pēc tam laikam kāds sāks klausīties, bet pagaidām neviens mūs negrib dzirdēt. Katru gadu mēs prasām četru minūšu pauzi, taču katru reizi mēs atgriežamies pie šīs stulbās situācijas,'' pikts ir Tjerī Noivils.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png