profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drāma Vācijas WRC rallijā - Latvala un Mīke avarē, uzvaru izrauj Noivils (FOTO)

Go4speed 24.08.2014 - 13:10 Drāma Vācijas WRC rallijā - Latvala un Mīke avarē, uzvaru izrauj Noivils (FOTO)
Latvalas auto pēc avārijas. Foto: Twitter

Dramatiski noslēdzies Vācijas WRC rallijs, kurā sportistiem bija jāaizvada tikai četri posmi. Pirms izšķirošās dienas bija skaidri zināms, ka, ja ne kļūda vai tehnisks defekts, tad Jari Mati Latvalas pirmo vietu neviens nespēs apdraudēt, jo otrās vietas ieguvējs Kriss Mīke tobrīd Latvalam zaudēja gandrīz minūti.


Mads Ostbergs. Foto: Citroen Racing

Taču dienas pirmajā posmā Latvala pieļāva kļūdu un, tāpat kā Sebastjans Ožjē iepriekšējā dienā, cauri vīnogulāju plantācijām noslīdēja pa nogāzi, un somu braucējam rallijs bija beidzies.


Latvalas auto pēc avārijas, kur labajā pusē redzami izbraukātie vīnogulāji. Foto: Twitter

Tas uz pirmo vietu ļāva pakāpties Krisam Mīkem, taču ne uz ilgu laiku. Jau nākamajā posmā Mīke pēc kļūdas stenogrammā jau pirmajā līkumā kļūdījās un sasita riteni. Sportists turpināja braukt tālāk, taču vēlāk riteņa defekta dēļ sportists nenovaldīja auto un ieskrēja sienā, kā rezultātā rallijs viņam arī bija beidzies.


Miko Hirvonens. Foto: M-Sport

Tas, savukārt, uz pirmo vietu ļāva pakāpties Tjerī Noivilam, kuram sekoja komandas biedrs Dani Sordo un Andreas Mikelsens.


Foto: Hyundai Motorsport

Pēdējais bija Power Stage posms, kurā varēja nopelnīt papildus ieskaites punktus. Neveiksmīgi šis posms beidzās Hyundai pilotam Braienam Bufjēram, kurš nenoturējās uz ceļa un, nobraucis pa nogāzi, izbrauca kārtējos vīnogulājus un izstājās.

Ātrākais pēdējā posmā bija Elfins Evans, tādējādi tiekot pie papildus trīs punktiem. Otrais, zaudējot 0,9 sekundes, palika Noivils, bet papildus vienu punktu nopelnīja Miko Hirvonens.


Beļģu fani sveic Noivilu. Foto: Rally-eMag

Līdz ar to uzvaru svinēja Noivils, kuru pēc finiša sveica ļoti kupls līdzjutēju skaits, starp kuriem bija arī sportista tēvs, kurš nekautrējās uzreiz ar šampanieti apliet sportista braucošo automašīnu. Otrais palika Dani Sordo, bet trešais finišēja Andreas Mikelsens. Līdz ar to kopvērtējumā dubultuzvara Hyundai komandai, kurai šis bija pirmais panākums ar Hyundai i20 WRC modeli.


Ots Tanaks. Foto: @tWorld

WRC2 klasē uzvaru pēdējā posmā izrāva zviedrs Pontus Tīdemans, kurš startē arī pasaules rallijkrosa čempionātā un ir Reiņa Nitiša konkurents. Otrajā vietā finišēja Tanaks, kurš ar šīm Dmack riepām nespēja konkurēt ar pārējiem braucējiem. Drive Dmack kausā otro vietu izcīnīja igaunis Sanders Pērns.

Rallija rezultāti:
1. Neuville T. - Gilsoul N.
Hyundai i20 WRC 3:07:20.2
2. Sordo D. - Martí M.
Hyundai i20 WRC +40.7
3. Mikkelsen A. - Floene O.
Volkswagen Polo R WRC   +58.0
4. Evans E. - Barritt D.
Ford Fiesta RS WRC +1:03.6
5. Hirvonen M. - Lehtinen J.
Ford Fiesta RS WRC +1:10.5
6. Ostberg M. - Andersson J.
Citroën DS3 WRC +1:22.7
7. Prokop M. - Tománek J.
Ford Fiesta RS WRC +4:52.8
8. Kuipers D. - Buysmans R.
Ford Fiesta RS WRC +9:18.1
9. Tidemand P. - Axelsson E. 
Ford Fiesta R5  +11:35.4
10. Tänak O. - Mõlder R.
Ford Fiesta R5
 +11:37.2

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png