profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules rallija čempionāta dalībnieks trenējas un slavē Biķernieku trasi

Mārtiņš Jankovskis 21.08.2014 - 15:47 Pasaules rallija čempionāta dalībnieks trenējas un slavē Biķernieku trasi
Sanders Pērns ar stūrmani Džeimsu Morganu. Foto: Timo Anis

Šajās brīvdienās startēs Vācijas WRC posms, kurā ceturto posmu aizvadīs Drive Dmack Fiesta Trophy dalībnieki, kuri rallijā brauc ar Ford Fiesta R2 automašīnām. Šobrīd pēc trīs posmiem pārliecinošs līderis ar 90 punktiem ir igaunis Sanders Pērns, kuram 37 punktus zaudē Latvijā rallija karjeru sākušais Toms Keivs.

Nesen pirms Vācijas WRC posma testus Biķernieku trasē aizvadīja Pērns, kuram ar padomu palīdzēja igauņu rallija leģenda Marko Martins. Kā pēc testiem portālam Go4speed.lv atzina Pērns, tad viņam ļoti patika Biķernieku trase, kas esot tehniska.


Sanders Pērns un Marko Martins. Foto: twitter.com/SanderPrn

''Izvēlējos testus Biķernieku trasē tāpēc, ka tā ir laba un tehniska trase, kurā ir daudzveidīgi līkumi. Šī bija mana pirmā reize, kad braucu šajā trasē, taču jāatzīst, ka man patika. Braucu ''Moto aplis'' trasē, kurā ir gan lēni, gan ātri līkumi. Šī bija tehniska un interesanta trase rallija braucējam. Kas vēl svarīgi, šī trase ir netālu no manām mājām – tikai divarpus stundu braucienā. Arī mums Igaunijā ir dažas autošosejas trases, kurās var trenēties rallijam, taču domāju, ka tās nav tik labas rallija treniņiem,'' portālam atklāj Sanders Pērns, kurš testos brauca ar Ford Fiesta R2 un izmantoju Dmack asfalta riepas.


Pērns Somijā. Foto: Timo Anis

''Šajos testos kopā ar mani piedalījās Marko Martins, kurš man deva dažus vērtīgus padomus, kā var ātri braukt pa asfaltu. Kādus? To gan es nevaru atklāt, jo tas ir noslēpums,'' smejoties nobeidz Pērns, kurš pēc Vācijas WRC rallija uzreiz dosies uz Liepāju, lai startētu Kurzemes rallijā.

Kopvērtējums Drive Dmack Fiesta Trophy ieskaitē:
1. Sander Pärn / James Morgan 90
2. Tom Cave / Craig Parry 53
3. Yeray Lemes / Rogelio Penãte 48
4. Max Vatanen / Mikko Lukka 29
5. Quentin Gilbert / Renaud Jamoul 28
6. Ghislain de Mevius / Johan Jalet 25
7. Szymon Kornicki / Przemyslaw Mazur 22
8. Nil Solans / Miquel Ibanez 14

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png