profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc drāmas Somijas WRC trešajā dienā vadībā joprojām Latvala

Go4speed 03.08.2014 - 00:10 Pēc drāmas Somijas WRC trešajā dienā vadībā joprojām Latvala
Foto: Volkswagen-motorsport.com

Sestdienā, 2. augustā, tika aizvadīti vēl 10 Somijas rallija ātrumposmi, pēc kuriem ātrākais joprojām ir soms Jari Mati Latvala. Tomēr tas somu sportistam nenāca viegli, jo septītajā dienas ātrumposmā pārstistā bremžu suporta dēļ, pēdējos četrus dienas ātrumposmus viņam nācās veikt ar sabojātu bremžu sistēmu.

"Esmu ļoti smagi strādājis un neatrodos šeit, lai zaudētu šo ralliju. Mēs salabosim automašīnu un jau rīt turpināsim cīņu par uzvaru. Runa nav par pozīcijām pasaules čempionātā, bet gan par šo Somijas ralliju," pēc dienas notikumiem atzīst Jari Mati Latvala.

Radušos situāciju savā labā izmantoja viņa komandas biedrs Sebastjans Ožjē, kurš uzvarēja pēdējos četrus dienas ātrumposmus un sadeldēja atstatumu līdz komandas biedram no 31 līdz 3,4 sekundēm.


Ožjē. Foto: Volkswagen-motorsport.com

Lai gan Kriss Mīke iesāka dienu otrajā pozīcija, viņam neizdevās iesaistīties cīņā par pirmo vietu un trešo rallija dienu viņš pabeidza trešajā pozīcijā, 29 sekundes aiz līdera.

Dienas lielākā izstāšanās šoreiz Ostbergam, kuram, atrodoties ceturtajā pozīcijā, servisa laikā tika atklāts bojājums viņa automašīnas drošības karkasam un pēc FIA tehiskās komisijas lēmuma sportists tika atsaukts no tālākās sacīkstes.

Līdz ar to ceturtajā pozīcijā atrodas Andreas Mikelsens, kurš krietni apsteidz Miko Hirvonenu un Haidenu Padonu.

WRC2 ieskaites vadībā šodien nonāca igaunis Karls Krūda, kurš, pateicoties Ketomā divreiz pārsistajām riepām, apsteidz somu par 2 minūtēm un 35 sekundēm. Trešais, 21 sekundi aiz Ketomā, šobrīd ir Ots Tanaks, kuram šī bija labākā pozīcija, uz kuru cerēt pēc tam, kad no rīta viņš pazaudēja vairāk par minūti dēļ sabojātā stūres pastiprinātāja.

Jau rīt Somijas rallija izšķirošie notikumi norisināsies pēdējos trīs ātrumposmos 36 kilometru garumā.

Visus rezultātus var apskatīt ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png