profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kurš šogad būs ātrākais un drosmīgākais Somijas WRC rallijā?

Mārtiņš Jankovskis 30.07.2014 - 00:16 Kurš šogad būs ātrākais un drosmīgākais Somijas WRC rallijā?
Pagājušā gada Somijas rallija uzvarētājs Sebastjans Ožjē. Foto: ewrc.cz

Ar Somijas WRC ralliju sākas pasaules rallija čempionāta sezonas otrā puse. Šobrīd aizvadīti septiņi ralliji, taču vēl atlikuši seši posmi. Šajos posmos lielāka priekšrocība būs tiem braucējiem, kuriem patīk asfalts, jo trīs no sešiem rallijiem notiks uz asfalta.

Taču šobrīd dienas kārtībā ir Somijas rallijs, kas daudzu braucēju acīs ir WRC virsotne. Tieši šis ir rallijs, kurā katru gadu startē ļoti daudz ekipāžu no dažādām valstīm, kā arī to apmeklē skatītāji no daudzām pasaules valstīm.


Jari Mati Latvala. Foto: Volkswagen Motorsport

''Katru gadu Somijas rallijs man ir sezonas virsotne. Taču tagad ir tik daudz on-board video, ka somu braucējiem vairs nav priekšroku šajos ceļos. Taču mēs somi esam lepni par šo ralliju, tāpēc mēs gribam redzēt somu braucēju uz pjedestāla augstākā pakāpiena,'' saka Miko Hirvonens.

Šis ir rallijs, kurā, lai uzvarētu, ir jāspēj pārvarēt bailes, jo ātrumposmi šajā posmā ir ļoti ātri un tramplīniem bagāti. Tāpat ir arī ļoti daudz nepārredzamu līkumu, kas no ekipāžas prasa ļoti precīzu stenogrammu, jo šis rallijs kļūdas nepiedod.


Foto: ewrc.cz

Favorītu uz uzvaru šajā posmā ir daudz. Viens no tiem noteikti būs franču braucējs un šī brīža čempionāta līderis Sebastjans Ožjē. ''Esmu lepns, ka šajā rallijā uzvarēju pagājušajā gadā, taču negribu samierināties ar vienu uzvaru – esmu izsalcis pēc vairākām uzvarām. Taču esmu nobažījies par to, ka ‘’lidojošie somi’’ noteikti centīsies aizstāvēt savu vārdu un uzvarēt,'' tā Sebastjans Ožjē.


Foto: ewrc.cz

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad rallijs norisināsies četras dienas, kurās sportistiem būs jāveic 26 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 360 kilometrus. Dalību šogad šajā rallijā apstiprinājušas 80 ekipāžas, no kurām 16 brauks ar WRC tehniku. Tāpat jāatzīmē, ka otrajā un trešajā dienā trasē dosies Vetomies jeb tā saucamā tautas klase, kurā brauks sportisti ar vecākām automašīnām (Mitsubishi, Subaru, Volvo, BMW, Opel, Toyota u.c.).


Foto: www.sivuluisu.com

Noteikti jāatzīmē fakts, ka pirmais šim rallijam pieteicās itālis Fabricio de Sanktis. Lai arī sportists līdz šim šajā rallijā ar augstiem rezultātiem nav izcēlies, cieņu izraisa tas, ka šis itāļu braucējam būs 29. Somijas WRC posms!


Jari Ketomā. Foto: ewrc.cz

Bez WRC braucējiem šajā posmā uz starta izies arī WRC2 klases braucēji, kur galvenie favorīti būs Jari Ketomā un Ots Tanaks. Jāatzīmē, ka kopumā šajā rallijā uz starta izies četras igauņu ekipāžas.

Arī šo rindu autors dosies uz Somijas ralliju, tāpēc iespēju robežās portāls Go4speed ziņos par notikumiem Somijas rallijā.

Noivila pagājušā gada Somijas rallija iespaidīgais lēciens:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png