profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ostbergs aizraujošā cīņā pārspēj rallija leģendu Gronholmu (VIDEO)

Go4speed 27.07.2014 - 13:42 Ostbergs aizraujošā cīņā pārspēj rallija leģendu Gronholmu (VIDEO)
Markuss Gronholms un Mads Ostbergs. Foto: Citroen Racing

Sestdien Somijas galvaspilsētā Helsinkos pirms nākamās nedēļas nogalē gaidāmā Somijas WRC posma notika šova sacensības, kurās startēja somu rallija leģendas un šī brīža vadošie rallija braucēji jeb zvaigznes.

Šīs sacensības tika aizvadītas par godu Somijas rallija galvenajam atbalstītājam Neste, kurš šo ralliju atbalsta jau 20 gadus. Laiks skatītājus, kuri bija ieradušies ļoti kuplā skaitā, lutināja, jo bija karsts un spīdēja saule. Katrs braucējs veica divus braucienus (kopā 1,65 km), no kuriem vērā tika ņemts labākais laiks. Kā pirmais trasē ar leģendāro 1985.gada B grupas Audi Quattro S1 devās Juha Kankunens.


Kankunens trasē. Foto: Twitter

Vēlāk trasē devās rallija leģendas, kur katrs no braucējiem veica divus braucienus. Pēc tiem noskaidrojās, ka ātrākais no visiem bija Markuss Gronholms, kurš uzreiz nodrošināja vietu finālā. 0,8 sekundes viņam zaudēja Tomijs Makinens, bet 3,6 sekundes – Juha Kankunens.

Pēc tam uz starta stājās šī brīža WRC piloti jeb zvaigznes. Šeit cīņas bija ļoti sīvas, kur visātrākais beigās izrādījās norvēģis Mads Ostbergs. 0,3 sekundes viņam zaudēja Sebastjans Ožjē, bet 0,5 sekundes atpalika Tjerī Noivils un Miko Hirvonens. Piektais palika Latvala, kurš zaudēja sekundi.


Sebastjans Ožjē. Foto: Volkswagen Motorsport

Pēc tam sekoja fināls, kurā sacentās Ostbergs (Citroen DS3 WRC) un Gronholms (Hyundai i20 WRC). Pirmais trasē devās Ostbergs, kurš tobrīd uzrādīja dienas ātrāko laiku – 1:27.4. Pēc tam savu meistarību demonstrēja Gronholms, kurš, dažas reizes aizķēris riepu barjeras, nespēja konkurēt ar Ostbergu un finālā uzrādīja laiku 1:29.2.

Tas nozīmēja, ka Helsinku milžu cīņās šoreiz uzvarēja šī brīža aktīvā rallija braucējs, kurš ar šādu mašīnu brauc katrā rallijā. Taču, kā braucēji atzina, tad īstās cīņas sāksies tikai šīs nedēļas nogalē, kad tiks dots starts Somijas WRC rallijam.

Neste Oil Ralli Helsinki Battle 2014:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png