profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Toyota Motorsport' gaida pozitīvu lēmumu, kas iepriecinās daudzus rallija līdzjutējus

Go4speed 26.07.2014 - 12:00 'Toyota Motorsport' gaida pozitīvu lēmumu, kas iepriecinās daudzus rallija līdzjutējus
Yaris WRC automašīna darbībā. Foto: Toyota

Pagājušā gada izskaņā Toyota Motorsport uzsāka darbu pie sportiskās Toyota GT86 automašīnas gatavošanas rallijam, ar kuru plānots startēt pasaules rallija čempionātā (WRC). Sākotnēji tika būvēta TMG GT86 CS-R3 automašīna, kas atbilstu R3 klasei, kurai būtu 2 litru boksera tipa dzinējs, aizmugures piedziņa un sešpakāpju sekvenciālā ātrumkārba.

Taču drīz vien tika paziņots, ka tiks būvēta arī Yaris WRC automašīnu. Ķelnē bāzētā ''Toyota Motorsport GmbH'' (TMG) kompānija atzina, ka Yaris WRC automašīna būs gatava jau 2014.gadā.


Toyota izturības sacīkstēs

Šobrīd japāņu autoražotājs turpina aktīvi paplašināt savu programmu, kas vērsta uz izturības sacīkstēm, taču tajā pat laikā kompānija gatava paplašināt savu redzesloku un ir gatava atgriezties WRC. Tiek ziņots, ka šī gada beigās tiks pieņemts oficiāls lēmums saistībā par to, vai Toyota atgriezīsies WRC rallijā.

Šobrīd ''Toyota Motorsport GmbH'' (TMG) kompānija ir uzbūvējusi eksperimentālu Yaris WRC automašīnas prototipu, ar kuru jau testus aizvadījuši tādi braucēji kā Stefāns Sarazēns (bijušais Subaru rūpnīcas rallija komandas pilots) un pieredzējušais somu sportists Sebastjans Linholms (137 ralliji, no kuriem 39 WRC).



''Toyota vadībai, kas atbild par mārketingu un pārdošanu, ir jānovērtē viss tas, ko mēs darām un ko esam sasnieguši. No mūsu skatu punkta mēs varam turpināt darbu pie divām pilnvērtīgām programmām – gan pie izturības sacīkstēm, gan WRC. Mums ir senas tradīcijas gan Lemānas 24 stundu sacīkstēs, gan rallijā,'' saka ''Toyota Motorsport GmbH'' biznesa direktors.

Yaris WRC nesenie testi:


Yaris testi
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png