profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mīke: Ar ko nodarbojas Lietuvas organizatori? Atbrauca uz jautru ballīti?

Go4speed 07.07.2014 - 23:53 Mīke: Ar ko nodarbojas Lietuvas organizatori? Atbrauca uz jautru ballīti?
Mīkem un pārējiem braucējiem daudz laika bija jāpavada gaidot ralliju. Foto: Citroen Racing

Pēc Polijas WRC posma sportistu viedoklis par aizvadīto ralliju bija dažāds. Viens slavēja, bet cits - kritizēja. Vairums braucēju bija neapmierināti ar otrās dienas notikumiem, kad organizatori bija spiesti atcelt divus Lietuvas ātrumposmus, kā rezultātā sportistiem bija jānīkst ilgas stundas automašīnā, lai gaidītu nākamos ātrumposmus.

''Līdz ko iegāju ritmā, tā man šis rallijs patika un es to izbaudīju,'' saka M-Sport pilots Elfins Evans. ''Ātrumposmi bija neticami ātri, taču, kad sajūtas ir labas, tad tos ir patīkami braukt. Žēl, ka izlaidām divus ātrumposmus piektdienā, bet kopumā rallijs bija noorganizēts labi. Ceru, ka mums būs iespēja šeit atgriezties nākamgad.''


Elfins Evans. Foto: Niechwiadowicz, ewrc.cz

''Mēs pārrunājām laika starpību, kas bija ļoti ilga, kā arī pārbraucienu garumu (rallija garums bija 362 km, bet pārbraucienos bija jāveic 1308 km – aut.). Domāju, ka rallijam pietrūka ritms, jo mēs daudz laika bijām spiesti pavadīt gaidot ātrumposmu startus. Arī pārbraucieni ļoti nogurdināja. Taču paši ātrumposmi bija skaisti, kā arī skatītāju bija neticami daudz. Šajā vietā ir labs potenciāls, lai aizvadītu labu ralliju,'' tā Sebastjans Ožjē.

Arī Lietuvas rallija sabiedrībā domas par aizvadīto ralliju dalās. Kamēr vieni slavē, citi kritizē.


Vēl nebeidzoties pirmajam aplim, ceļi jau bija izbraukāti. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Ļoti neapmierināts ar rallija posmiem Lietuvā bija Citroen pilots Kriss Mīke. ''Par ko domā cilvēki, kas pārbaudīja Lietuvas posmu gatavību rallijam? Ar ko viņi tur nodarbojas? Atbrauca uz jautru ballīti? Viss, ko viņiem vajadzēja izdarīt, bija jāpaņem dzelzs stieple un jāiedur zemē, lai saprastu, ka šī grants nekam nav derīga. Taču viņi visu sabojāja – gan mums, gan skatītājiem Lietuvā,'' neapmierināts ir Kriss Mīke.


Kriss Mīke. Foto: Mfoto.es, ewrc.cz

Tikmēr Polijas WRC rallija rīkotājs atzina, ka viņš izpildīja FIA vienošanos. ''Mūsu vienošanās ar FIA un rallija promoteri bija tāda, ka rallijam jānotiek divās valstīs – Lietuvā un Polijā. Mēs vienkārši izpildījām šo līguma punktu. Lietuvieši atbildēja par tiem posmiem, kas notika pie viņiem. Viņi piedāvāja arī citus posmus, taču attālums bija pārāk liels,'' nobeidz Polijas rallija organizators Jaroslavs Novorols, kurš piebilda, ka, ja rallijs turpmāk notiks tikai Polijā, tad situācija izmainīsies.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png