profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē uzvar Polijas WRC, Sirmacis pēc kūleņa dienas ātrākais klasē

Go4speed 29.06.2014 - 15:07 Ožjē uzvar Polijas WRC, Sirmacis pēc kūleņa dienas ātrākais klasē
Foto:www.facebook.com/volkswagenmotorsport

Pasaules rallija čempionāta Polijas posmā dominējošu sniegumu četru dienu garumā parādīja Volkswagen komandas pilots Sebastians Ožjē. Francūzis uzvarēja lielākajā daļā ātrumposmu un arī noslēdzošās dienas grants dopos bija ātrākais, rallija kopvērtējumā pār komandas biedru Andreasu Mikelsenu iekrāja vairāk nekā minūtes pārsvaru.

Ožjē ne tikai izcīnīja uzvaru rallijā, bet arī trīs bonusa punktus par uzvaru noslēdzošajā SS24, kur viņš bija ātrāks par 1.5 sekundēm gandrīz 15 kilometrus garajā posmā. Pēc šī papildus ieguvuma pilots devās ar jaunām riepām un bez riska stratēģiju, tomēr tas nostrādāja un izdevās no Polijas paņemt visu.

Pēc piecām WRC sacensībām Ožjē čempionāta vadībā nostiprinās vēl pārliecinošāk un ņemot vērā, ka tuvākie sekotāji čempionātā Jari-Mati Latvala finišēja ārpus godalgoto trijnieka un Mads Ostbergs izstājās, noķert francūzi līdz sezonas beigām būs ļoti grūti.

Uz pjedestāla bez Volkswagen pilotiem kāpa arī Terijs Noivils, kam šis ir otrais šāda veida panākums sezonā. Cīņa līdz pēdējam posmam risinājās par ceturto pozīciju starp diviem somiem. Lai arī Latvala SS24 uzrādīja trešo ātrāku laiku, tas nebija pietiekami, lai apsteigtu Hirvonenu, kurš sacensības noslēdza tūlīt aiz goda pjedestāla.

WRC2 klasē pēdējais Igaunijas pārstāvis posmā bija Ots Tanaks, jo Kangurs izstājās tehnisku iemeslu dēļ, bet Krūda piedzīvoja iespaidīgu avāriju. Tomēr Tanaks igauņu vārdu teica skaļi, uzvarot klasē pārliecinoši. Otrajā pozīcijā esošais Jari Ketomā atpalika vairāk nekā pusotru minūti. Uz pjedestāla tika arī Saudu Arābijas braucējs Al Radži.

Priekšpiedziņas auto klasē R2 cīņu pēc kūleņa iepriekšējā dienā varēja turpināt latviešu ekipāža Sirmacis/Kulšs, kuru mehāniķi naktī izdarīja lielisku darbu, jo automašīna bija ātrākā klasē. Kopvērtējumā latviešiem nebija nekādu iespēju pakāpties uz godalgotu pozīciju, taču noslēdzošajā dienā Sirmacis pierādīja, ka var būt ātrākais un savā klasē uzvarēja visus ātrumposmus, dienu noslēdzot 8.vietā. Pirmo vietu R2 ieguva igaunis Pērns.

"Noslēdzošajā Polijas WRC dienā man vairs nebija ko zaudēt - "gāju uz visu banku". Pēc avārijas izanalizējām video ierakstu, un pēc tā treneris P.Neikšāns man deva norādījumus, kurus centos izpildīt.  Pēc iepriekšējās dienas neveiksmes, noslēdzošās dienas sākumā ļoti veiksmīgi tiku ar sevi galā, sakārtoju domas un uzstādīju mērķi braukt ātri un finišēt! Mērķis ir sasniegts - tas ir galvenais," komentē R.Sirmacis.


Ralfs Sirmacis rallija trešajā dienā pirms avārijas. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Nākamais WRC posms paredzēts Somijā, kur jau ierasti ātri ceļi un mājinieki īpaši cenšas pierādīt savu pārākumu par ciemiņiem. Tāpat sagaidāms, ka uz kaimiņu zemi dosies daudz līdzjutēji no Latvijas, jo tā ir lieliska iespēja baudīt augstas visaugstākās klases ralliju.

Pasaules rallija čempionāta Polijas posma WRC rezultāti:
1. Ožjē/Ingrassia 2:24:02.0
2. Mikelsens/Floene +1:07.7
3. Noivils/Gilsū +2:13.5
4. Hirvonens/Lehtinens +2:32.4
5. Latvala/Antila +2:33.1
6. Hanninens/Tuominens +2:49.9

Pasaules rallija čempionāta Polijas posma WRC2 rezultāti:
1. Tanaks/Molders 2:42:12.3
2. Ketomā/Lindstroms +1:38.2
3. Al Radži/Ors +4:11.2
4. Gorbans/Korsia +5:30.2
5. Souza/Magalheiss +6:35.0
6. Fukss/Musano +8:59.8
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png