profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sardīnijas rallijā Hirvonenam sadeg mašīna, citam sportistam smaga avārija (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 07.06.2014 - 06:45 Sardīnijas rallijā Hirvonenam sadeg mašīna, citam sportistam smaga avārija (VIDEO)
Hanninena automašīna pēc avārijas. Foto: facebook.com/ILOVEWRC6917

Notikumiem bagāta izvērtusies Sardīnijas WRC rallija 1.diena, kurā sportistiem bija jāveic astoņi ātrumposmi. Kā jau tas tika prognozēts, tad pirmajā dienā ļoti daudz laika zaudēja braucēji, kuri trasē devās pirmie (Sebastjans Ožjē, Jari Mati Latvala, Mads Ostbergs), jo ceļa segums šeit ir ļoti slidens, kā rezultātā tikai pēc pāris nobrauktām ekipāžām sāka parādīties saķere, kas pārējiem braucējiem ļāva pabraukt ātrāk.


Andreas Mikelsens. Foto: Volkswagen Motorsport

Ņemot vērā šo aspektu, pēc četriem posmiem līderis bija soms Juha Hanninens, kuram 2,9 sekundes zaudēja Tjerī Noivils, bet 11,6 sekundes atpalika Martins Prokops. Latvala bija sestais, bet Ožjē – astotais. ''Braucu maksimāli ātri, bet tas ir viss, uz ko esmu spējīgs,” tā Ožjē.

Diemžēl ceļā uz ceturto ātrumposmu aizdegās Miko Hirvonena automašīna, kuru pāris minūtēs aprija liesmas un no mašīnas nekas pāri nepalika. Par laimi, ne pilots, ne stūrmanis šajā negadījumā necieta.


Hirvonena automašīna pēc avārijas. Foto: wrc.com

Galīgi neveiksmīgs piektais ātrumposms izvērtās visiem trim Hyundai pilotiem – debitantu Heidona Padona un Tjerī Noivila automašīnas piemeklēja tehniski defekti un pārsisti riteņi, bet Hanninens, būdams otrajā vietā, piedzīvoja smagu avāriju.


Hanninena automašīna pēc avārijas. Foto: facebook.com/ILOVEWRC6917

Pēc īsa servisa parka piloti atkārtoti veica jau no rīta brauktos posmus. Šoreiz visos četros posmos ātrākos laikus uzrādīja Ožjē un Latvala, kas beigās sportistiem pēc pirmās dienas ļāva izvirzīties vadībā. Līdz ar to pēc pirmās dienas līderis ir Latvala, kuram seko Ožjē (+22,4) un Mads Ostbergs (+33,7). Diemžēl veselību problēmu dēļ no rallija izstājās Vasīlijs Grjazins, kurš nobrauca tikai vienu posmu.


Foto: Citroen Racing

WRC2 klasē ļoti ātri bija igauņi Karls Krūda un Egons Kaurs, kuram šis rallijs bija debija pie Ford Fiesta R5 stūres. Pēc četriem posmiem abi šie braucēji atradās pirmajā trijniekā, taču turpinājumā ekipāžām vairs tik gludi negāja. Krūdam tehnisks defekts, bet Kauram trīs pārsistas riepas. Tāpat neveiksmīgi rallijs iesākās Otam Tanakam, kuram šoreiz katrā posmā bija dažāda rakstura problēmas – stūres pastiprinātājs, turbo, divas pārsistas riepas, kas vēlāk lika izstāties, jo nebija vairs jaunas riepas, un citas problēmas.


Karls Krūda. Foto: Timo Anis

Sestdien rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic četri posmi, kas kopā sastādīs 156 kilometrus. Divu posmu garums būs 59 kilometri katrs.

Rezultāti pēc pirmās dienas:
1. Latvala J. - Anttila M.
Volkswagen Polo R WRC 
1:49:09.5
2.
Ogier S. - Ingrassia J.
Volkswagen Polo R WRC +22.4
3.
Ostberg M. - Andersson J.
Citroën DS3 WRC +33.7
4. Mikkelsen A. - Floene O.
Volkswagen Polo R WRC +37.7
5. Kubica R. - Szczepaniak M.
Ford Fiesta RS WRC +56.9
6. Evans E. - Barritt D.
Ford Fiesta RS WRC +1:19.3
7. Prokop M. - Tománek J.
Ford Fiesta RS WRC +1:29.0
8. Solberg H. - Minor-Petrasko I. 
Ford Fiesta RS WRC +1:36.9
9.
Al-Rajhi Y. - Orr M.
Ford Fiesta RS RRC +5:15.8
10. Al-Attiyah N. - Bernacchini G.
Ford Fiesta RS RRC +5:19.9

Liesmas iznīcina Hirvonena automašīnu:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png