profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sardīnijas WRC posms daudziem iesākas ar vilšanos

Go4speed 06.06.2014 - 09:15 Sardīnijas WRC posms daudziem iesākas ar vilšanos
Rallija līderis Miko Hirvonens. Foto: @tWorld by Andre Lavadinho

Pēc treniņiem, kas norisinājās ceturtdienas rītā, sportistiem pēcpusdienā bija jādodas uz 250 kilometrus attālo Kaljārī, lai veiktu pirmo Superspeciālo ātrumposmu. Saprotams, ka šādu pārbraucienu uz pirmo posmu sportisti neveica viss savos kaujas spēkratos, jo tie uz pirmo posmu tika transportēti ar īpašu tehniku.


Foto: Rally Picture

Jau pirms starta sportisti atzina, ka Kaljārī valdot fantastiska atmosfēra, kurā esot ļoti daudz cilvēku. Šajā 1,3 kilometrus garajā pilsētas posmā tika aizvadīti paralēlie braucieni. Jau pašā sākumā sacensības uz brīdi tika apturētas, jo daudzas ekipāžas lielo skatītāju pūļu dēļ nespēja laicīgi nokļūt uz startu.


Foto: Hyundai Motorsport

Vēlāk braucieni atsākās, kuros ātrāko laiku uzrādīja soms Miko Hirvonens. Tikai 0,2 sekundes viņam zaudēja Sebastjans Ožjē un Tjerī Noivils. Jāpiebilst, ka šajā posmā bija arī mākslīgi izveidots tramplīns, kas bija diezgan ass, tādējādi vairākiem braucējiem sagādājot diezgan spēcīgu piezemēšanos. Viens no tiem bija Kriss Mīke, kuram pēc finiša no mašīnas sāka tecēt ārā šķidrums.


Ožjē sāpīgā piezemēšanās.

''Man bija problēmas uz tramplīna, taču šonakt būs pieejams servisa parks, tāpēc nekādu problēmu. Viss tiks salabots,” tā Kriss Mīke. ''Tramplīns bija viltīgs, taču pārējais viss bija labi. Taču rallijs sākas tikai piektdien. Bija patīkami redzēt tik daudz cilvēkus šeit. Paredzu sīvas sacīkstes,'' tā Sebastjans Ožjē. "Diemžēl ātrumposmā bija ļoti daudz cilvēku, kuri iekļuva ātrumposmā, tāpēc posms tika atcelts. Mēs to veicām pārbrauciena režīmā. Ceram, ka turpmāk skatītāji būs pacietīgāki," tā pēc pirmā posma teica Vasīlijs Grjazins.

Pēc tam, kad savus braucienus pabeidza līderi, trasē vajadzēja doties pārējiem braucējiem, taču tie nenotika. ''Diemžēl Egons Kaurs ar stūrmani Eriku Lepiksonu nestartēs Sardīnijas SS1, jo skatītāji pārkāpa pāri barjerām. Organizatori drošības apsvērumu dēļ bija spiesti atcelt šo posmu, kuru sportisti izbrauks pārbrauciena režīmē,'' teikts Egona Kaura fanukluba ziņojumā.


Foto: rallyitaliasardegna.com

''Pēc pirms deviņām stundām nobrauktiem 250 kilometriem esam spiesti braukt atpakaļ. Diemžēl SS1 tika atcelts lielo skatītāju pūļu dēļ,'' savā Twitter kontā nedaudz apbēdināti paziņoja viens no sportistiem, kurš nepaspēja izbraukt.

Piektdien rallija pirmajā dienā sportistiem būs jāveic astoņi posmi (159,60 km).

Sardīnijas WRC rezultāti pēc SS1:
1. Hirvonen M. - Lehtinen J.
Ford Fiesta RS WRC 1:19.1
2. Ogier S. - Ingrassia J.
Volkswagen Polo R WRC +0.2
2. Neuville T. - Gilsoul N.
Hyundai i20 WRC +0.2
4. Hänninen J. - Tuominen T.
 Hyundai i20 WRC +1.2
5. Latvala J. - Anttila M.
Volkswagen Polo R WRC +1.7
5. Meeke K. - Nagle P.
Citroën DS3 WRC +1.7
7. Evans E. - Barritt D.
Ford Fiesta RS WRC +1.8
7. Mikkelsen A. - Floene O.
Volkswagen Polo R WRC 
+1.8
9. Solberg H. - Minor-Petrasko I. 
Ford Fiesta RS WRC +2.1
10. Ostberg M. - Andersson J.
Citroën DS3 WRC +2.6

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png