profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacim Polijā divi konkurenti cīņā par iespēju braukt ar Ford Fiesta R5

Mārtiņš Jankovskis 04.06.2014 - 12:47 Sirmacim Polijā divi konkurenti cīņā par iespēju braukt ar Ford Fiesta R5
Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Polijas WRC posma organizatori publicējuši dalībnieku sarakstu gaidāmajam Polijas rallijam. Zināms, ka 26.-29.jūnijā gaidāmajā rallijā, kur vienu dienu sportisti brauks pa Lietuvas ceļiem, uz starta izies 71 ekipāža, kurām būs jāveic 24 ātrumposmi.

Uz starta izies 15 WRC automašīnas un 14 R5 automašīnas. Interesanti, ka šajā posmā, tāpat kā Sardīnijas rallijā, startēs trīs jaunās R5 mašīnas – Ford Fiesta R5, Citroen DS3 R5 un Peugeot 208 R5.


Igaunis Sanders Pērns. Foto: ewrc.cz

Protams, mūs visvairāk interesē, kuri būs Ralfa Sirmača galvenie konkurenti. Pavisam kopā RC4 klasē startēs 17 ekipāžas, starp kurām ir daudz spēcīgi un pieredzējuši braucēji – Hose Antonio Suarezs (20 WRC posmi), Jerajs Lemes (21 WRC posms, 2013.gada 2.vietas ieguvējs JWRC klasē), Sanders Pērns (11 WRC posmi), Toms Keivs (8 WRC posmi) u.c.

Atgādināsim, ka šajā rallijā Sirmača viens no mērķiem būs nodrošināt vietu Drive Dmack Shootout finālā, kas gada beigās notiks Anglijā. Kā portālam pastāstīja Mārtiņš Dzenītis, tad ''finālā no katra rallija, kurā startē Drive Dmack Fiesta Trophy (tādi ralliji WRC būs pieci, tai skaitā arī Polijā), uz finālu var tikt ātrākais no tiem Fiesta R2 braucējiem, kuri nepiedalās Drive Dmack Fiesta Trophy sezonas ieskaitē. Sezonas beigās katra rallija pieci labākie R2 braucēji un trīs Wild Card ieguvēji cīnīsies par galveno balvu – dalību kādā no 2015.gada WRC posmiem ar Ford Fiesta R5 automašīnu.''


Drive Dmack Fiesta Trophy uzvarētājs tiks pie iespējas vienu ralliju braukt ar Fiesta R5. Foto: ewrc.cz

Aplūkojot starta sarakstu, par vietu Drive Dmack Fiesta Trophy finālā Polijas rallijā cīnīsies trīs braucēji – Sirmacis/Kulšs, Hugo Arellano un Jose Maria Lopezs Planelles. ''Iespēja tikt uz finālu ir laba, bet, kādi būs ekipāžas mērķi gaidāmajā rallijā, to pirms starta pateiks komandas treneris Pēteris Neikšāns. Jebkurā gadījumā pēdējie vai priekšpēdējie mēs šajā klasē negribam palikt,'' saka Dzenītis.

Tikmēr Ralfs Sirmacis, kurš šobrīd atrodas nometnē un gatavojas sezonas otrajai pusei, portālam atklāja, ka nav pētījis konkurentus. ''Nav sanācis papētīt, pret ko sanāks braukt, taču slikti tie braucēji noteikti nebūs.''


Viens no Sirmača tiešajiem konkurentiem Hugo Arelano. Foto: ewrc.cz

Jautāts, kā ekipāža gatavosies gaidāmajam Polijas WRC, Ralfs atzina, ka šobrīd viņiem esot nometne, kur tiek strādāts pie fiziskās sagatavotības. Pēc nometnes sekos rallijs Igaunijā, kā arī pirms došanās uz Poliju vēl plānojas aizvadīt testus.

Arī Sirmacis nezināja teikt, kādi būs ekipāžas mērķi Polijā. ''To mums pateikts treneris, bet kādu posmu jau uzbrauksim tā ātrāk, lai redzētu, kur mēs esam, salīdzinot ar pasaules braucējiem. Taču galvenais uzdevums noteikti būs finišs. Domāju, ka mūsu priekšrocība šajā rallijā varētu būt tā, ka šajā posmā gandrīz neviens pirms tam nav braucis,'' tā Ralfs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png