profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Liepājas ERČ rallija dalībnieks kļūst par Hyundai rūpnīcas komandas testa pilotu

Go4speed 12.05.2014 - 11:00 Liepājas ERČ rallija dalībnieks kļūst par Hyundai rūpnīcas komandas testa pilotu
Braiens Bufjērs. Foto: Hyundai Motorsport

Pēc tam, kad Hyundai paziņoja, ka tā atgriežas pasaules rallija čempionātā (WRC), vienība atklāja, ka tās rīcībā 2013.gadā būs trīs testu piloti, no kuriem viens bija franču braucējs Braiens Bufjērs. Īsi pirms jaunās sezonas sākuma komanda paziņoja, ka testu braucēji Juha Hanninens un Kriss Atkinsons būs daļa no komandas 2014.gada sezonā (aizvadīs dažus WRC posmus), bet Bufjēram tika pateikts - ''Paldies par darbu un uz redzēšanos''.


Bufjērs pagājušā gada Hyundai testos. Foto: Hyundai Motorsport

Jau tobrīd daudzi uzskatīja, ka tā ir kļūda no Hyundai puses atlaist Bufjēru, ko arī pierādīja pats braucējs, kurš Montekarlo WRC posmā ar privātu Ford Fiesta RS WRC automašīnu izcīnīja otro vietu! Acīmredzot Hyundai ir sapratusi savu kļūdu, tāpēc nesen komanda paziņoja, ka komandā kā testu pilots, kuram būs jātestē jaunais 2015.gada i20 WRC modelis, atgriežas Bufjērs, kuram ļoti iespējams nākamgad atradīsies vieta Hyundai rūpnīcas komandā jau kā pilotam.


Bufjērs šī gada Akropoles ERČ rallijā. Foto: ewrc.cz

''Darīšu visu to labāko, lai palīdzētu komandai sagatavoties 2015.gada sezonai. Došu tai visas tās zināšanas un pieredzi, kas man ir. Mans mērķis ir nobraukt pēc iespējas vairāk kilometru uz asfalta, lai komandai varētu dot pēc iespējas vairāk svarīgas informācijas,'' tā Braiens Bufjērs, kurš šogad startēja arī Liepājas ERČ rallijā.

Zināms, ka Bufjērs ar Hyundai i20 WRC automašīnu nākamajā mēnesī startēs Francijas asfalta rallijā Rallye Antibes Côte d’Azur, kurā franču pilots ir uzvarējis 2006.gadā.


Bufjērs ar stūrmani jau Hyundai krāsās. Foto: Hyundai

''Esmu pārliecināts, ka viņš atkal spēs mums ļoti palīdzēt. Esam nolēmuši piedalīties asfalta rallijā Rallye Antibes Côte d’Azur, lai gūtu vērtīgu informāciju, kā arī lai notestētu jaunas detaļas, kuras izmantosim sezonas otrajā pusē. Esam nolēmuši to darīt konkurences apstākļos, nevis parastos testos,'' tā komandas vadītājs Mišels Nandāns.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png