profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Karš starp WRC komandām un promoteri Portugālē sasniedz augstāko punktu

Mārtiņš Jankovskis 16.04.2014 - 06:10 Karš starp WRC komandām un promoteri Portugālē sasniedz augstāko punktu
Foto: ewrc.cz

Pasaules rallija čempionāts (WRC) ir vienas no sacensībām, kuras rīko FIA un kurām ir augstākais statuss. Tas, protams, prasa arī atbilstošus pasākumus un darbības gan no sportistiem, gan no komandām, gan arī no rallija rīkotājiem un FIA.

Sākot no pagājušā gada, oficiālais WRC promouters ir WRC Promoter GmbH. Lai arī sākotnēji promouters ziņoja, ka WRC zels un plauks, šobrīd jau vairākus mēnešus komandas nespēj no WRC Promoter GmbH saņemt precīzu atbildi par to, kā WRC izskatīsies nākotnē un kas līdz šim brīdim ir izdarīts.


Sordo žurnālistu ielenkumā Vācijas rallija finišā. Foto: ewrc.cz

Lai arī sākotnēji tika ziņots, ka Portugāles rallijā varētu tikt ieviesta lielāka skaidrība šajā jautājumā, beigās visas sarunas izgāzās ar skaļu troksni.

Katrā WRC posmā pēc katras rallija dienas komandas saņem uzfilmētos materiālus. Kā ziņo almrally.ru, tad Portugāles rallijā piektdienas vakarā WRC promouters, kam pieder tiesības uz šiem video, nolēma komandām nedot uzfilmētos materiālus. Desmitos vakarā komandas sapulcējās, lai apspriestu radušos situāciju, kā arī tās centās sazināties ar promouteru. Tikšanās nenotika, jo promouters tobrīd... vakariņoja.

Pēc tam komandas vienbalsīgi nolēma, ka piloti un stūrmaņi nākamajā dienā ātrumposmu finišos nevērs vaļā mašīnas durvis un televīzijas operatoriem nedos nevienu interviju. Tikmēr uz žurnālistu jautājumiem, kāpēc promouters nolēma nedot video materiālus komandām, atbildīgais pārstāvis teica: "Nevaru paskaidrot, kāpēc viņi (komandas) tā rīkojas,'' saka WRC Promoter GmbH vadītājs. ''Es vienkārši to nevaru saprast. Ja jūs runājat par videomateriāliem, tad tie pēc līguma parakstīšanas ir jānodod, taču nevajag aizmirst, ka šis materiāls nekrīt no debesīm. Pirmkārt, viņš mums ir jāapstrādā.''


Foto: ewrc.cz

Sašutušas par šādu lēmumu bija pašas komandas. ''Tas ir trakums, taču mums nebija citu variantu,'' saka kādas komandas pārstāvis. ''Viņi saka, ka mēs nedabūsim video, bet mēs viņiem pretim nesniegsim komentārus. Ļoti negribas to darīt, taču citas izvēles mums nav.''

Rallija otrajā dienā bija paredzēts divus posmus pārraidīt tiešraidē, tāpēc promouters, negribot sabojāt šo translāciju, sēdās pie viena galda ar komandu vadītājiem un panāca vienošanos, ka viņi tiks pie braucēju intervijām, bet komandas saņems video.

Taču problēma joprojām paliek aktuāla un gala līgums starp abām pusēm vēl nav noslēgts. Tagad paredzēts, ka līdz Argentīnas rallijam abas puses sēdīsies pie galda, lai panāktu vienošanos.


Bez šiem cilvēkiem nav iedomājama WRC radio tiešraida - Kolins Klarks un Beksija Viljamsa. Foto: Timo Anis,ewrc.cz

''Visas līdzšinējās tikšanās notikušas rallija laikā, burtiski starp ātrumposmiem, kad visiem prātā ir citas problēmas. Tā nevar, tāpēc mums ir vajadzīga pilnvērtīga tikšanās, un nav svarīgi, cik ilgi tā ies – dienu vai divas. Šis jautājums un problēma ir jāatrisina,'' noslēdz kādas komandas vadītājs.

''Mums, kā ražotājiem, kas WRC ir iesaistīti uz ilgu laiku, jāredz plāns, finanšu izlietojums un nākotne no promoutera puses,” saka Citroen vadītājs Īvs Meitons, kamēr VW vadītājs Josts Kapito piebilda, ka: ''Mums būs liela tikšanās, kurā cerams, ka viss tiks atrisināts. Mums jāaizmirst tas, kas notika Portugālē un viss jāsāk no baltas lapas.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png