profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Portugāles WRC uz starta stāsies gandrīz 50% Ford, rekordliels Fiesta R5 skaits

Mārtiņš Jankovskis 31.03.2014 - 10:59 Portugāles WRC uz starta stāsies gandrīz 50% Ford, rekordliels Fiesta R5 skaits
M-Sport darbnīcā darbu netrūkst. Foto: facebook.com/msportrally
 
Jau šajā nedēļas nogalē startēs Portugāles WRC rallijs, kurā mēs varēsim redzēt komandu patieso spēku uz grants rallija. Atgādināsim, ka Meksikas rallijā nebija iespējams pilnvērtīgi novērtēt komandu īsto spēku uz grants seguma, jo Meksikas rallijā mašīnu dzinēji zaudēja apmēram 20% no savas jaudas. Līdz ar to parasti gan komandas, gan arī līdzjutēji par atskaites punktu tam, cik kura komanda ir spēcīga tieši uz grants seguma, ņem vērā Portugāles posma rezultātus.


Ožjē Meksikas rallijā. Foto: www.facebook.com/sebastien.ogier

Portugāles rallijā uz starta izies visas iespējamās klases, tāpēc dalību kopā apstiprinājušas 85 ekipāžas. 15 no tām startēs ar WRC automašīnām, kuru vidū būs gan Ots Tanaks, gan arī Henings Solbergs, kurš ticis pie vēl vienas iespējas atkal startēt WRC. Spēcīgs un kupls dalībnieku skaits būs WRC2 klasē, kur startēs 20 ekipāžas. Divas no tām pārstāvēs Igauniju (Karls Krūda un Martins Kangurs).


Foto: ewrc.cz

Debiju šajā rallijā piedzīvos JWRC klases braucēji, kuri šogad WRC čempionātā startēs ar Citroen markas automašīnām. Pavisam kopā uz starta izies 14 ekipāžas. Starp šiem braucējiem būs arī vairāki sportisti, kuri startēja Rally Liepāja. Kā pēdējais pie iespējas startēt JWRC klasē tika Rally Liepāja R2 klases uzvarētājs Jans Černijs. Tāpat šajā posmā debitēs jaunā Drive DMACK Fiesta Cup kausa izcīņa, kas ir gandrīz tāds pats čempionāts, kā JWRC, tikai šajā ieskaitē būs jābrauc ar Ford. Šajā klasē uz starta izies 13 jaunie braucēji (arī divas igauņu ekipāžas).


Toms Keivs šogad startēs Drive DMACK Fiesta Cup kausā. Foto: ewrc.cz

Jāpiezīmē, ka no 85 ekipāžām 41 (47%) brauks ar Ford markas automašīnām. Visvairāk Ford būs redzami R2 klasē (15), bet iespaidīgs dalībnieku skaits startēs ar jaunajām R5 automašīnām – kopā 13 ekipāžas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png