profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Toyota ar pieredzējušiem pilotiem testē Yaris WRC (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 20.03.2014 - 23:01 Toyota ar pieredzējušiem pilotiem testē Yaris WRC (VIDEO)
Toyota Yaris. Foto: autoiblog.com

Pagājušā gada nogalē portāls Go4speed jau rakstīja, ka Toyota Motorsport būvē Yaris WRC automašīnu. Ķelnē bāzētā ''Toyota Motorsport GmbH'' (TMG) kompānija atzina, ka Yaris WRC automašīna būšot gatava 2014.gadā. ''Jau nākamgad (2014.gadā) sāksim testēt Yaris WRC automašīnu. Mums būs diezgan ierobežota testu programma. Tas tāpēc, ka mūsu mērķis ir iegūt pieredzi darbā ar jauno mašīnu, kā arī atsvaidzināt un iegūt jaunas zināšanas no tehniskā viedokļa,'' toreiz teica komandas pārstāvis.


Toyota pagātne. Foto: facebook.com/ToyotaMotorsport

Kā ziņo autosport.com, tad Toyota Itālijā kopā ar testu pilotiem Stefānu Sarazēnu (bijušais Subaru rūpnīcas rallija komandas pilots) un pieredzējušo somu sportistu Sebastjanu Linholmu (137 ralliji, no kuriem 39 WRC) jau sākusi testēt jauno Yaris WRC automašīnu. Pirmie testi uz grants seguma, kas notikuši Motorsport Italia komandas pavadībā, esot aizritējuši bez problēmām. ''Mēs tehniski palīdzam Toyota komandai, tāpēc mums nav tiesību neko komentēt. Jautājumus varat uzdot Toyota preses dienestam,'' uz jautājumu, kā izskatās jaunā mašīna, atbildēja Motorsport Italia īpašnieks.

Vēlāk Toyota apstiprināja, ka Motorsport Italia pirmajos testos palīdzēs komandai. Šobrīd vēl nav zināms, kad Toyota varētu startēt WRC, taču šobrīd avoti vēsta, ka tas noteikti nenotiks nākamgad. Iespējams, ka Yaris WRC varētu startēt 2016.gadā, taču, visticamāk, tas notiks 2017.gadā, kad būs jaunie tehniskie noteikumi.


TMG Yaris R1A rallija automašīna. Foto: toyota-motorsport.com

''Toyota grib atgriezties WRC, taču šobrīd grūti pateikt, kad tas notiks. Šo pašu teicu arī pirms diviem gadiem, taču šoreiz distance līdz startēšanai kļuvusi vēl mazāka,'' nobeidz kāds no komandas pārstāvjiem.

Pēdējo reizi Toyota WRC startēja 1999.gadā, kad tika braukts ar Corolla. Pavisam kopā kompānija WRC izcīnīja trīs ražotāju titulus.

Yaris WRC darbībā:


Yaris WRC darbībā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png