profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc daudzajām avārijām M-Sport sūtīs Kubicu uz papildus testiem (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 13.03.2014 - 07:58 Pēc daudzajām avārijām M-Sport sūtīs Kubicu uz papildus testiem (VIDEO)
Kubicas automašīna pēc avārijas. Foto: www.facebook.com/AndreLavadinhoatWorld

Pasaules rallija čempionātā (WRC) aizvadīti jau trīs posmi. Šobrīd vadībā izvirzījušies abi VW komandas piloti – Sebastjans Ožjē un Jari Mati Latvala. Bez punktiem šobrīd ir poļu braucējs Roberts Kubica. Lai arī sportists brīžiem ir diezgan ātrs (it sevišķi uz asfalta seguma), ar stabilitāti pilots nevar lepoties, jo bieži nākas piedzīvot avārijas un izstāšanās. Taču tas ir saprotami, jo Kubica rallijā vēl ir jauniņais.


Foto: www.facebook.com/AndreLavadinhoatWorld

Arī šī sezona, kurā Kubica startē ar WRC tehniku, pilotam nav iesākusies tā, kā gribētos, jo ir piedzīvotas vairākas avārijas. Piemēram, Meksikas rallijā Kubica avarēja divas reizes... Šī iemesla dēļ M-Sport komanda pirms nākamā posma, kas notiks Portugālē, nolēmusi Kubicu sūtīt uz papildus testiem, lai arī sākotnēji šādi testi pilotam nebija plānoti.

Arī pats pilots atzīst, ka viņam nepieciešams pilnveidot savu braukšanu un stenogrammu šauros un līkumainos ceļos. ''Zināju, ka sezonas sākums man nebūs viegls,'' iesāk pagājušās sezonas WRC2 klases čempions Roberts Kubica. ''Zināju, ka man ļoti rūpīgi jāsastāda stenogramma, it īpaši šauros un līkumainos ceļos. Šajā jomā zaudēju daudziem pilotiem.''


Kubica avārija Superspeciālajā ātrumposmā. Foto: ewrc.cz

''Mana stenogramma ir laba uz asfalta seguma, taču uz grants – nav. Ir jāveic izmaiņas, lai justos komfortabli. Tas nozīmē to, ka man būs jāatkāpjas no sava ierastā stila. Tas nebūs viegli, taču jāsaprot tas, ka man nav liela pieredze šādos šauros un līkumainos ceļos,'' nobeidz Kubica.

Kubicas avārija SS13:


Kubicas avārija Superspeciālajā ātrumposmā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png