profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Meksikas rallija vadībā Ožjē, Tanaks parūpējas par pārsteigumu (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 07.03.2014 - 08:48 Meksikas rallija vadībā Ožjē, Tanaks parūpējas par pārsteigumu (VIDEO)
Sebastjans Ožjē pirmā ātrumposma tunelī. Foto: Volkswagen Motorsport

Ar krāšņu un iespaidīgu ceremoniju naktī uz piektdienu startēja Meksikas WRC rallijs. Pirmais asfalta ātrumposms, kura garums bija tikai viens kilometrs, klātienē noraudzījās daži desmiti tūkstoši fanu. Lai arī šis rallijs nav kupli apmeklēts no dalībnieku puses (lielas izmaksas), skatītāju šajā rallijā nekad netrūkst, par ko arī liecina šis pirmais ātrumposms. Ņemot vērā milzīgos skatītāju pūļus, daudzi līdzjutēji bija spiesti vērot rallija automašīnas tikai pārbrauciena režīmā.


VW komandas ekipāža dodas uz pirmo ātrumposmu. Foto: Andre Lavadinho

Treniņos, kas norisinājās pa grants segumu, ātrākais bija Latvala, kurš par 1,1 sekundi apsteidza Krisu Mīki. Divas sekundes zaudēja pagājušā gada Meksikas rallija uzvarētājs Sebastjans Ožjē. Samērā lēni treniņos bija abi Hyundai braucēji – Tjerī Noivils ierindojās septītajā vietā (+6,5), bet Kriss Atkinsons, kuram šī ir debija pie Hyundai i20 WRC automašīnas stūres, finišēja devītajā pozīcijā (+9,2).


Kriss Atkinsons treniņā. Foto: Hyundai Motorsport

Pēc tam vēlu vakarā norisinājās pilsētas ātrumposms, kuru katru gadu apmeklē tūkstošiem cilvēku. ''Patiesībā jauks ātrumposms. Visi šie cilvēki šo posmu padara par vienu no labākajiem visā sezonā,'' pēc pirmā ātrumposma atzina Mads Ostbergs, kamēr Jari Mati Latvala piebilda, ka viņam patīk šo cilvēku kaisle un mīlestība pret šo ralliju.


Miko Hirvonens. Foto: M-Sport

Pirmajā ātrumposmā, kurā, protams, var vairāk zaudēt, nevis iegūt, ātrākais bija Sebastjans Ožjē, taču par pārsteigumu parūpējās igaunis Ots Tanaks, kurš ar Ford Fiesta R5 automašīnu finišēja otrajā vietā, franču braucējam zaudējot tikai 0,3 sekundes. Trešais palika Andreas Mikelsens, bet ceturtais – Mīke. Neveiksmīgi šis rallijs iesākās Atkinsonam, kuram pēc starta noslāpa mašīna un, kamēr to atkal piedarbināja, tika zaudētas 20 sekundes. Taču, protams, visi galvenie notikumi sāksies tikai tagad, jo šis posms vairāk domāts skatītājiem un atbalstītājiem.


Mads Ostbergs treniņā. Foto: facebook.com/mads.ostberg

Rallija pirmajā dienā, kas pēc Latvijas laika sāksies 16:32, sportistiem būis jāveic desmit posmi (149 kilometri).

Meksikas rallija rezultāti pēc SS1:
1. S.Ožjē Volkswagen Polo R WRC 0:52.9
2.

O.Tanaks  
Ford Fiesta R5
+0.3
3.

A.Mikelsens  
Volkswagen Polo R WRC   +0.4
4.

K.Mīke
Citroën DS3 WRC
+0.6
5.

J.M.Latvala
Volkswagen Polo R WRC
+0.8
6.
T.Noivils Hyundai i20 WRC +1.1
7. M.Ostbergs Citroën DS3 WRC +1.3
8. M.Hirvonens Ford Fiesta RS WRC +1.4
9. R.Kubica Ford Fiesta RS WRC +1.7
10. L.Bertelli Ford Fiesta RRC +2.3

Meksikas rallija treniņš:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png