profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Makreja tramplīns - vieta, kas noteikti jāredz Zviedrijas rallijā (VIDEO, FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 01.03.2014 - 06:48 Makreja tramplīns - vieta, kas noteikti jāredz Zviedrijas rallijā (VIDEO, FOTO)
Pontus Tīdemans Colin`s Crest tramplīnā. Foto: Timo Anis, ewrc.cz

Gandrīz katrā rallijā ir kāda vieta, par kuru parasti saka: ''Tu neesi bijis šajā rallijā, ja neesi kaut reizi apmeklējis to vietu, līkumu vai tramplīnu.'' Zviedrijas rallijā Vargasen ātrumposmā ir kāds tramplīns, kuru katru gadu apmeklē tūkstošiem cilvēku. Ir pat tādi rallija fani, kuri uz šo vietu brauc gandrīz katru gadu.


Foto: www.facebook.com/ColinsCrest

Šī slavenā vieta nosaukta leģendārā rallija braucēja Kolina Makreja vārdā – Colin`s Crest Arena. Šis ir tramplīns, kurš lielā ātrumā jāpārlec ļoti precīzi, jo pēc tramplīna ceļš nav taisns. Šī vieta ir tik populāra, ka citus gadus, kad gaisa temperatūra bija pat noslīdējusi līdz 20 grādu atzīmei, daži rallija līdzjutēji gulēja trases malā, lai tikai no rīta ieņemtu labāko skata vietu.


Foto: www.facebook.com/ColinsCrest

''Daudzi cilvēki uz šo vietu dodas jau iepriekšējā dienā,'' saka vēsturnieks Hakans Toners. ''Mums pat ir norvēģu fani, kuri uz šo tramplīnu dodas ar ekskursijas autobusu, kurš pēc tam tiek novietots uz blakus trasei esošā aizsalušā ezera. Pēc tam tur tiek kurināts ugunskurs un tur notiek liela ballīte.''


Fani ar mīkstām mēbelēm dodas uz šo tramplīnu. Foto: www.facebook.com/ColinsCrest

Katru gadu šajā tramplīnā tiek pasniegta specbalva tai ekipāžai, kura aizlec vistālāk. 2011.gadā rekordu šajā tramplīnā uzstādīja Kens Bloks, kurš aizlēca 37 metrus. Taču nedaudz vēlāk tobrīd jauns un mazpazīstams norvēģis Mariuss Āsens ar N4 grupas Subaru aizlēca gandrīz tikpat tālu.


Katru gadu šo vietu apmeklē tūkstošiem cilvēku. Foto: www.facebook.com/ColinsCrest

''Tā, visticamāk, bija kļūda. Man tobrīd bija tikai 18 gadi. Tā bija pirmā sezona, kad braucu ar pilnpiedziņas mašīnu. Mūsu pierakstos tajā vietā bija ''Tramplīnā turēties pa kreiso malu''. Kad bijām gaisā, tad sāku domāt: ''mēs aizlēksim ļoti tālu''. Un tā arī bija, taču, par laimi, mēs piezemējāmies labi. Taču otrajā reizē man liekas, ka mēs aizlēcām tikai 20 metrus,'' stāsta norvēģu pilots.

''Šī noteikti ir labākā vieta, kuru rekomendētu faniem,'' saka 2013.gada WRC čempions Sebastjans Ožjē.

''Šajā tramplīnā tu pienāc ar ļoti lielu ātrumu – apmēram 120 – 130 km/h, taču pirms paša lēciena tev mašīna jānostāda pareizā trajektorijā, lai būtu precīza līnija. Ja tu brauksi pārāk taisni, tad tu pēc tramplīna uzreiz būsi ārpus ceļa. Bet, ja tu lēksi pārāk tuvu kreisajai malai, tad tu vari piezemēties uz kupenas. Par šo vietu parasti tiek domāts vismaz pārsimts metrus iepriekš, jo tu zini, ka tur būs daudz cilvēku, kuri vēros tevi,'' stāsta Miko Hirvonens.

Šī gada Top 10 lēcieni:


Hanninens pārlec pāri kamerai:


Ožjē aizlec 41 metru:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png