profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu sportists Tanaks var tikt pie vienreizējas balvas

Go4speed 23.02.2014 - 07:00 Igauņu sportists Tanaks var tikt pie vienreizējas balvas
Ots Tanaks. Foto: Andre Lavadinho

Zviedrijas WRC posmā pēc gada pārtraukuma atgriezās šī brīža ātrākais igauņu rallija braucējs Ots Tanaks, kurš uz starta izgāja ar Ford Fiesta RS WRC automašīnu. Pirms starta braucējs atzina, ka uz augstu rezultātu viņš necerot, jo galvenais atgūt ātruma sajūtas, pierast pie automašīnas un sasniegt finišu. Taču ar katru nobraukto ātrumposmu igauņu braucējs brauca aizvien ātrāk, kas beigās sportistam ļāva izcīnīt augsto piekto vietu, par ko bija pārsteigti visi.


Ots Tanaks. Foto: Timo Anis, ewrc.cz

Šobrīd oficiāli zināms, ka Tanaks ar Ford Fiesta R5 automašīnu startēs deviņos WRC2 posmos, bet trīs posmos (Zviedrijā, Portugālē un Sardīnijā) igauņu pilots brauks ar M-Sport komandas ''Ford Fiesta RS WRC'' spēkratu. Viens posms ar WRC automašīnu jau aizvadīts, taču, ja igauņu braucējs sevi pierādīs no labākās puses, tad, iespējams, mēs Tanaku redzēsim vēl kādā posmā, braucot ar WRC tehniku.


Ots Tanaks trasē. Foto: Andre Lavadinho

''Man Tanaka sniegums Zviedrijā nebija pārsteigums. Biju pilnībā pārliecināts, ka viņš spēs braukt pa īstam ātri. Kad satikos ar Malkolmu Vilsonu, viņš neslēpa savu sajūsmu. Jau pirmajā rallija dienā Tanaks pierādīja, ka joprojām ir ātrs. Taču viņa galvenais uzdevums bija braukt bez lieka riska un sasniegt finišu. Sacensību otrajā daļā ekipāža vairs nebrauca uz maksimumu. Varu atklāt, ka, ja Tanaks kādā no nākamajiem saviem startiem ar WRC automašīnu kāps uz goda pjedestāla, tad kā balvu viņš saņems vēl vienu ralliju pie WRC automašīnas stūres,'' tā portālā delfi.ee teica Tanaka galvenais sponsors Oļegs Gross.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png