profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ostbergs dusmīgs, Kubica saņem bargu rājienu (VIDEO)

Go4speed 20.02.2014 - 14:49 Ostbergs dusmīgs, Kubica saņem bargu rājienu (VIDEO)
Mads Ostbergs. Foto: www.facebook.com/citroenracing

Zviedrijas WRC rallija laikā vairāki sportisti padzīvojās pa kupenām. Viens no viņiem bija poļu braucējs Roberts Kubica, kurš divas reizes ieslīdēja kupenās. Taču, pateicoties atsaucīgajiem skatītājiem, sportists abas reizes spēja atgriezties trasē. Diemžēl abās reizēs sportists esot pārkāpis drošības noteikumus.


Mads Ostbergs ātrumposmā. Foto: Timo Anis, ewrc.cz

Visvairāk no Kubicas kļūdām cieta Mads Ostbergs, kurš tobrīd cīnījās par uzvaru rallijā un trasē devās aiz bijušā F1 braucēja. ''Kubica pēc iebraukšanas kupenā izlīda tieši pirms manis. Viņš brauca lēni. Tas bija stulbi no viņa puses, jo viņam bija jāpagaida, kamēr pabraukšu garām,'' tā pēc pirmās reizes teica Mads Ostbergs.


Roberts Kubica veic iespaidīgu lidojumu. Foto: Timo Anis, ewrc.cz

Taču otrajā reizē notikumi varēja beigties daudz sliktāk. Brīdī, kad Kubica atkal iebrauca kupenā, daudzi skatītāji viņam centās palīdzēt. Taču par drošību, lai brīdinātu nākamos sportistus, ka uz ceļa izveidojusies bīstama situācija, netika pienācīgi padomāts (to darīja viens cilvēks), kā rezultātā Ostbergs gandrīz notrieca skatītājus un ieskrēja Kubicas mašīnā.

''Man ātrumposmā gandrīz sanāca saskrieties ar F1 braucēju Kubicu. Mani neviens pienācīgi nebrīdināja, lai samazinātu ātrumu (37 sekundē viens skatītājs rāda Ostbergam, lai viņš bremzē), jo tobrīd Kubica bija avarējis. Tas bija ļoti, ļoti tuvu, lai trāpītu gan cilvēkiem, gan mašīnai. Traki,'' pēc posma atzina Ostbergs.


Foto: Ekrānšāviņš

Šo iemeslu dēļ Kubica un viņa stūrmanis no zviedru rallija tiesnešiem saņēmuši bargu rājienu par drošības noteikumu neievērošanu brīdī, kad viņi bija noskrējuši no ceļa. Noskatoties video, tiesneši secināja, ka Kubica un viņa stūrmanis nav parūpējušies par to, lai nākamajiem sportistiem signalizētu par avārijas situāciju. Tikmēr rallija ekipāža atzina, ka viņi esot deleģējuši personu, kurai bija uzdevums brīdināt nākamos sportistus.

Par šo atgadījumu Kubica ar stūrmani saņēma brīdinājumu, kā arī abiem būs jāapmeklē divas FIA drošības sanāksmes.

Ostbergs dusmīgs par Kubicas rīcību:
Komentāri
Crabis 20.02.2014 21:34
Šis ir labais:
Tikmēr rallija ekipāža atzina, ka viņi esot deleģējuši personu, kurai bija uzdevums brīdināt nākamos sportistus.
Tad jau tikpat labi varēja deleģēt kādu personu, lai pasēž arī pie stūres kādā dopā.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png