profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vatanens juniors: Slavens uzvārds man dod lielākas iespējas

Go4speed 20.02.2014 - 11:23 Vatanens juniors: Slavens uzvārds man dod lielākas iespējas
Maks un Ari Vataneni. Foto: autonewsinfo.com

Pasaules rallija čempionātā (WRC) jaunajā Drive DMACK Fiesta kausā startēs 12 sportisti, starp kuriem būs arī 23 gadus vecais somu sportists Maks Vatanens, kurš ir leģendārā 1981.gada pasaules rallija čempiona Ari Vatanena dēls.

Piedāvājam Jums nelielu no portāla almrally.ru sagatavoto interviju ar jauno sportistu, kurš atklāj, kāpēc izvēlējās startēt šajā čempionātā, kādi ir viņa mērķi, kā arī, vai viegli būt tik slavena autosportista dēlam.

Kāpēc izvēlējies startēt šajā čempionātā?
Mēs izskatījām vairākus variantus, kur braukt, taču beigās nonācām pie secinājuma, ka tieši šajā seriālā ir mums viss nepieciešamais – posmu skaits, cena un kvalitāte. Man šobrīd galvenais ir uzkrāt pieredzi, un šajā kausā to varēšu īstenot.


Vatanens juniors trasē. Foto: ewrc.cz

Kādus mērķus esi sev uzstādījis?
Mums ir divu gadu plāns – šogad mācīšos un krāšu pieredzi, bet nākamgad uzdevums būs izcīnīt uzvaru šajā kausā. Protams, tas nenozīmē, ka šogad necentīšos uzvarēt. Šobrīd grūti pateikt, kādā līmenī esmu, salīdzinot ar saviem konkurentiem.

Jūsu uzvārds ir ļoti slavens. Cik daudz tas dod priekšrocību un cik daudz tam ir trūkumu?
Tam ir gan plusi, gan arī savi trūkumi, taču kopumā uzskatu, ka labums ir daudz lielāks. Pluss ir tāds, ka slavens uzvārds dod lielākas iespējas. Cilvēki zina, kas tu tāds esi. Trūkums ir tajā, ka no tava uzvārda tiek sagaidītas lielas lietas. Daudzi uzskata, ka dēls nebūs sliktāks par tēvu, taču dzīvē, protams, tā nenotiek. Jāsaprot tas, ka šis viss ir ļoti smagi arī pašam Ari Vatanenam. Ilgu laiku viņš bija virsotnē, tāpēc tagad viņam ir grūti novērtēt lietas no mana redzespunkta. Viņš grib, lai viss būtu ideāli, taču ir jārīkojas uzmanīgi, jo savādāk var sabojāt attiecības. Taču viņš vienmēr mani atbalsta.


Ari Vatanens 1998.gada Velsas rallijā. Foto: ewrc.cz

Cik bieži Jums palīdz un dod padomus Ari Vatanens?
Viņš vienmēr man ir līdzās un dod svētīgus padomus, taču tajā pašā laikā cenšas uzturēties ēnā. Domāju, kā tā visiem ir vieglāk. Mēs par to runājam, bet beigās mašīnu vadu es.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png