profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc Zviedrijas WRC rallija pirmās dienas dominē VW, pārsteidz arī igaunis Tanaks

Go4speed 06.02.2014 - 18:47 Pēc Zviedrijas WRC rallija pirmās dienas dominē VW, pārsteidz arī igaunis Tanaks
Sebastjans Ožjē. Foto: Timo Anis, ewrc.cz

Rallija pirmajā dienā sportistiem Zviedrijas WRC rallijā bija jāveic seši ātrumposmi, starp kuriem nebija servisa parks. Ātrākais dienas pirmajā posmā bija Sebastjans Ožjē, bet tikai 2,6 sekundes viņam zaudēja igaunis Ots Tanaks. ''Nav tas labākais starts, bet brauciens bija labs,'' tā pēc posma teica Ožjē.


Sebastjans Ožjē. Foto: facebook.com/volkswagenmotorsport

Arī nākamajā posmā ātrākais bija Ožjē, bet dienas trešajā ātrumposmā, kas, tāpat kā iepriekšējais, jau norisinājās pa Norvēģijas ceļiem, ātrākos laikus uzrādīja divi norvēģi – Andreas Mikelsens un Henings Solbergs. ''Šis mums bija lielisks posms, kuru izbaudīju. Tas bija jautri. Esmu apmierināts,'' tā Mikelsens.


Mads Ostbergs. Foto: facebook.com/citroenracing

Līdz ar to pēc četriem posmiem kopvērtējumā situācija bija šāda – līderis bija Ožjē, kuram 1,6 sekundes zaudēja Mikelsens, bet 6,1 sekundes atpalika Latvala. Ceturtais tobrīd, no līdera atpaliekot tikai 8,3 sekundes, bija Tanaks, kurš pēc finiša atzina, ka ir pārsteigts par to, ka viņš, kurš WRC nebija braucis ļoti ilgi, spēj būt konkurētspējīgs un cīnīties par augstākajiem rezultātiem.


Tjerī Noivils pirmajos posmos bija lēns. Foto: rally-mania.cz

Pēc nelielas atelpas sportistiem bija jāveic jau no rīta veiktie posmi, kuru stāvoklis vairs nebija tik labs, jo ceļš bija izbraukāts un vietām trasē parādījās grants. Vienu brīdi par posma līderi kļuva Tjerī Noivils, kurš bija tuvu tam, lai palīdzētu Hyundai i20 WRC modelim izcīnīt pirmo uzvaru ātrumposmos, taču tad savu vārdu teica igaunis Tanaks, kurš Noivilu apsteidza par 0,5 sekundēm. "Es jums nevaru izteikt, cik izsalcis esmu," tā pēc posma teica Tanaks, kurš kopvērtējumā pakāpās uz trešo vietu.


Ots Tanaks. Foto: Andre Lavadinho

Sestajā ātrumposmā ātrākais bija Mikelsens, kurš pārņēma vadību Zviedrijas rallijā. Tikai 0,2 sekundes viņam tobrīd zaudēja Ožjē, kamēr Latvala pakāpās uz trešo vietu, uz ceturto pozīciju atbīdot Tanaku, kurš šajā posmā brauca piesardzīgāk un taupīja riepas. ''Domāju, ka Mikelsens būs ātrāks par mani, jo viņam būs labākas trajektorijas,'' tā pēc sestā posma teica Ožjē, kurš trasē devās pirmais.


Miko Hirvonens vakardienas Superspeciālajā posmā. Foto: facebook.com/msportrally

Dienas pēdējā posmā ātrākais atkal bija Ožjē, kurš atguva pirmo pozīciju. Otrais pēc pirmās dienas ir Mikelsens, bet trešais - Latvala. Līdz ar to pirmo reizi vēsturē pēc pirmās dienas pirmās trīs vietas ieņem VW braucēji. Augstajā ceturtajā vietā ir Ots Tanaks, par kura sniegumu ir pārsteigti ļoti daudzi. Ātrs pirmajā dienā bija Henings Solbergs, taču pārsista riepa dienas pēdējā posmā viņu atsvieda uz 13.vietu.

Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic deviņi posmi (117,46 km).

Zviedrijas rallija rezultāti pēc pirmās dienas:
1. S.Ožjē Volkswagen Polo R WRC 39:56.5
2.

A.Mikelsens
Volkswagen Polo R WRC 
+5,8
3.

J.M.Latvala Volkswagen Polo R WRC
+12,2
4.

O.Tanaks Ford Fiesta RS WRC
+14,8
5. M.Ostbergs Citroen DS3 WRC +22,5
6.

M.Hirvonens  
Ford Fiesta RS WRC +22,5
7. T.Noivils Hyundai i20 WRC +32,0
8. J.Haninens Hyundai i20 WRC +42,0
9. P.Tidemans Ford Fiesta RS WRC +44,6
10. K.Mīke Citroen DS3 WRC +46,3

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png