profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedrijas WRC treniņos ātrākais Ostbergs, Mīke izlido no trases (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 05.02.2014 - 18:02 Zviedrijas WRC treniņos ātrākais Ostbergs, Mīke izlido no trases (VIDEO)
Mads Ostbergs. Foto: flickr.com/photos/bestofrallylive

Šodien ar treniņbraucieniem tika dots starts sezonas otrajam WRC posmam, kas notiks Zviedrijā. Ja pirms pāris dienām Zviedrijā spēcīgi sniga, tad šobrīd gaisa temperatūra ir pakāpusies virs nulles, tāpēc dažos posmos sniega vairs nav tik daudz, kā sportistiem gribētos.


Tjerī Noivils. Foto: Timo Anis, ewrc.cz

''Posmos ir vēl sniegs, taču temperatūra ir nulle grādi, tāpēc zem sniega apakšā esošais ledus kūst. Tas ir plāns, tāpēc ziemas riepas to ātri sabeigs,'' saka Jari Mati Latvala, kurš piebilda, ka šādos apstākļos ātri trasē parādīsies grants, kas uzlabos saķeri, taču tajā pašā laikā ātri tiks sabeigtas riepas, kuru skaits ir ierobežots.


Foto: flickr.com/photos/bestofrallylive

Tieši šī iemesla dēļ vairāki braucēji treniņos brauca maz, kā arī viņi necentās par katru iespēju uzrādīt pēc iespējas labāku laiku, jo šogad WRC posmos vairs nav kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem vēlāk sportisti iepriekš izvēlējās starta vietas.


Elfins Evans. Foto: Timo Anis, ewrc.cz

Nepilnus četrus kilometrus garajā posmā treniņos ātrākais bija norvēģis Mads Ostbergs, kuram 0,4 sekundes zaudēja soms Jari Mati-Latvala. Trešais ātrākais laiks Krisam Mīkem. Jāpiezīmē, ka treniņu sākumā Mīke kādā ātrā līkumā pamanījās izlidot no trases un sabojāt mašīnas stūres iekārtu. Pēc tam sportista auto tika nogādāts servisa parkā, kur defekts tika novērsts un sportists ātri varēja atgriezties trasē.


Mīkes automašīna pēc izstāšanās. Foto: Twitter

Ceturtajā vietā ierindojās Henings Solbergs, kuram šī ir atgriešanās rallijā (pēdējais rallijs tika aizvadīts pirms gada, kad sportists šajā pašā Zviedrijas posmā finišēja 8.vietā). Piektais Tjerī Noivils, bet sestais – ''Rally Liepāja'' trešās vietas ieguvējs un WRC debitants Kreigs Brīns. Tāpat sākumā ātrs treniņos bija igaunis Ots Tanaks, kurš vēlāk arī izvēlējās taupīt riepas.


Norvēģi Henings Solbergs un Andreas Mikelsens pirms starta tiekas ar faniem un iestiprinās. Foto: Twitter
 
''Kreisā līkumā pazaudēju trajektoriju, mēs saslīdējām un mašīna ielidoja kupenā. Skatītāji mūs izstūma atpakaļ uz ceļa, taču stūres iekārta bija bojāta un mēs tajā brīdī vairs nevarējām braukt. Kopumā mašīna necieta smagi. Esmu pirmo reizi šajā rallijā, tāpēc tas viss mums ir kaut kas jauns,'' tā Mīke.


Jari Mati Latvala. Foto: flickr.com/photos/bestofrallylive

Kopā rallijam pieteikušās 39 ekipāžas, starp kurām 17 būs WRC spēkrati. Pirmā Superspeciālā ātrumposma starts notiks šovakar 21:04, bet galvenie notikumi risināsies rīt, kad sportistiem būs jāveic seši posmi (70,32 kilometri). Kopā trīs dienā būs jānobrauc 24 ātrumposmi (328.94 km). Jāatgādina, ka šī rallija ietvaros tiks aizvadīts arī vēsturisko automašīnu rallijs.

Treniņu rezultāti:
1. Mads Ostberg Citroen DS3 WRC 1:55.8
2. Jari-Matti Latvala Volkswagen Polo R WRC +0.4
3. Kris Meeke Citroen DS3 WRC +0.8
4. Henning Solberg Ford Fiesta RS WRC +1.4
5. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC +2.2
6. Craig Breen  Ford Fiesta RS WRC +2.6
7. Juho Hanninen Hyundai i20 WRC +4.1
8. Michal Solowow Ford Fiesta RS WRC  +5.2
9. Robert Kubica Fiesta RS WRC +5.6
10. Yurii Protasov Ford Fiesta RS WRC +6.9

Mīkes avārija:


Video no treniņiem
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png