profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dramatiski iesākas Montekarlo WRC, Noivils notriec stabu un izstājas (FOTO)

Go4speed 16.01.2014 - 18:16 Dramatiski iesākas Montekarlo WRC, Noivils notriec stabu un izstājas (FOTO)
Foto: Braiens Bufjērs

Agrā ceturtdienas rītā tika dots starts jaunajai WRC sezonai. Starts bija ļoti agrs (pirmā posma starts 8:28 pēc Monako laika), līdz ar to bija grūti prognozēt, kādi kalnos būs laikapstākļi. Pirms sportisti devās trasē, savus pienākumus bija pabeiguši ice crew (vairākiem WRC pilotiem ir ice crew ekipāža, kas pirms rallija starta izbrauca trasi un paziņoja, kādi ir ceļi, lai komanda ar braucēju varētu izvēlēties pareizās riepas).


Kriss Mīke. Foto: bestofrallye.com

Pirmajā posmā, kas notika pa lietu un tumsā, visātrākais bija Roberts Kubica, kurš atzina, ka tik sarežģītos apstākļos ar sliku riepām (vietām sniegs, vietām ledus) viņš bija braucis pirmo reizi. Pēc posma gandrīz visi braucēji bija vienisprātis, atzīstot, ka šis bija neticami grūts un neprognozējams ātrumposms, kā rezultātā vairāki braucēji bija spiesti izbraukt ārpus trases.


Foto: eyesofrally.com

Taču diviem WRC braucējiem šis posms bija pēdējais šī gada Montekarlo rallijā. Pēc nobrauktiem trīs kilometriem izstājās franču leģenda Fransuā Delakūrs (nolūza gāzes pedālis), bet pēc septiņiem kilometriem, tobrīd būdams ātrākais trasē, avarēja Tjerī Noivils, kurš kādā līkumā izlidoja no trases un trāpīja pa stabu.


Noivila automašīna pēc avārijas. Foto: Twitter


Noivila automašīna pēc avārijas. Foto: Twitter

Arī otrajā posmā ātrākais bija Kubica, kurš tobrīd pār Sebastjanu Ožjē iekrāja 36,8 sekunžu pārsvaru. ''Ļoti sarežģīti apstākļi. Nav saķeres ne uz ledus, ne uz sniega,” pēc posma atzina Kubica.

Pirms trešā posma daži sportisti nolēma uzlikt divas ziemas riepas, kas šoreiz vainagojās panākumiem. Tieši pēdējā sektorā bija sniegs, tāpēc daudzi braucēji šeit zaudēja, bet daudzi ieguva. Ātrākais bija Braiens Bufjērs, kuram pussekundi zaudēja Elfins Evans, kamēr Ožjē un Hirvonens līderiem zaudēja gandrīz pusotru minūti.


Miko Hirvonens. Foto: eyesofrally.com

Līdz ar to pēc trīs posmiem vadībā atradās Bufjērs, kuram sekoja Kriss Mīke (+13,6) un Dani Sordo (+41,5). Par pārsteigumu parūpējās franču braucējs Sebastjans Šardonē, kurš ar priekšpiedziņas Citroen DS3 R3T ieņēma sesto vietu absolūti.

Pēc servisa parka pilotiem atkārtoti bija jāveic no rīta veiktie posmi. Pirmajos divos posmos ātri bija abi VW piloti, kamēr Sordo, tobrīd būdams trešajā vietā, pa ceļam uz piekto posmu bija spiests izstāties ģeneratora defekta dēļ. Līdz ar to galīgs fiasko Hyundai komandai, kurai šis rallijs ir beidzies pavisam, jo šajā posmā netiek izmantota Rally 2 sistēma, kas ļautu atgriezties trasē nākamajā dienā.


Dani Sordo mēģina salabot mašīnu. Foto: Twitter

Pēdējā posmā ātrākos laikus atkal uzrādīja abi VW piloti, tādējādi ļaujot viņiem pietuvoties līderiem. Līdz ar to pēc dramatiskās un notikumiem bagātās dienas līderis ir mājinieks Braiens Bufjērs, kuram seko Kriss Mīke un Roberts Kubica.

Piektdien sportistiem būs jāveic pieci posmi ar kopējo garumu 178 kilometri.

Rezultāti pēc pirmās dienas:
1.  
B.Bufjērs 
Ford Fiesta RS WRC
1:25:36.6
2.

K.Mīke
Citroën DS3 WRC +38.8
3. 
R.Kubica
Ford Fiesta RS WRC 
+39.5
4.

S.Ožjē
Volkswagen Polo R WRC  
+47.3
5.

M.Ostbergs 
Citroën DS3 WRC +1:20.7
6. E.Evans Ford Fiesta RS WRC  +1:38.6
7. J.M.Latvala Volkswagen Polo R WRC   +2:20.8
8. M.Hirvonens  Ford Fiesta RS WRC  +2:47.2
9. A.Mikelsens Volkswagen Polo R WRC   +4:06.2
10. O.Burri Ford Fiesta S2000 +4:47.4

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png