profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hirvonens atklāj, kāpēc nolēma pamest Citroen

Go4speed 15.01.2014 - 11:36 Hirvonens atklāj, kāpēc nolēma pamest Citroen
Miko Hirvonens. Foto: mikkohirvonen.com

Iepriekšējās divas sezonas somu rallija braucējs pasaules rallija čempionātā (WRC) pārstāvēja Citroen vienību, taču nu Hirvonens atgriezies M-Sport vienībā, kurā sportists pavadījis savus labākos rallija gadus.

Pirms jaunās sezonas sākuma sportists atklāja iemeslus, kāpēc tika nolemts pamest Citroen vienību, kura pēc Sebastjana Lēba aiziešanas tieši Hirvonenam paredzēja kļūt par komandas lokomotīvi.


Miko Hirvonens Citroen rindās. Foto: ewrc.cz

''Nekad neteikšu, ka šie divi Citroen komandā pavadītie gadi būtu laika šķiešana. Pirmais gads bija fantastisks, jo čempionātā ieņēmu otro vietu, bet komanda izcīnīja uzvaru gan pilotu ieskaitē (uzvarēja Sebastjans Lēbs), gan ražotāju ieskaitē. Papildus tam daudzos rallijos izdevās finišēt pirmajā un otrajā vietā,'' iesāk Miko Hirvonens.

''Tā bija pirmā reize, kad pa īstam biju citā komandā, kas man deva daudz pieredzes, kā arī ļāva palūkot to, kā citas komandas domā par mašīnu un sportu kopumā. Tas bija ļoti noderīgi.''


Miko Hirvonens Montekarlo treniņos. Foto: facebook.com/pages/Montecarlstory

Taču pagājušās sezonas beigās Hirvonens bija spiests aizdomāties par savu nākotni Citroen. ''Nezinu, vai ar Citroen nogāja kaut kas greizi, tāpēc nevienu vainot nevaru. Pēc tam, kad VW pievienojās rallijam, viņi mums bija soli priekšā un mēs nevarējām viņus noķert. Pēc tam es pieļāvu mazas kļūdas un mēs izstājāmies no cīņas par čempiontitulu,'' turpina Miko.

''Vienīgā lieta, kas man nepatika, bija tā, ka brīdī, kad mēs vairs nevarējām cīnīties par titulu ar VW, komanda beidza testēt un attīstīt mašīnu. Tas viennozīmīgi bija slikts lēmums, kas man lika aizdomāties par to, ka rallijs Citroen nākotnē nav prioritāte. Tad es sev noteicu: ''Labi, šie bija divi jauki gadi Citroen rindās, kuros daudz ko iemācījos un kuros iepazinu daudz cilvēkus. Bet varbūt mana nākotne nav šeit,'''' nobeidz Hirvonens.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png