profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sportista sapnis beidzot piepildās

Mārtiņš Jankovskis 15.12.2013 - 07:00 Sportista sapnis beidzot piepildās
Kriss Mīke. Foto: Citroen Racing  

''Citroen'' rūpnīcas rallija komandā nākamsezon startēs Kriss Mīke un Mads Ostbergs. Ja Ostbergs pēdējos gados ar WRC automašīnu startējis ļoti daudz, tad 34 gadus vecais Mīke līdz šim pie WRC automašīnas stūres sēdējis tikai desmit reizes. Taču viņa ātrums trasē spēja pārliecināt ''Citroen'' vadību par to, lai ar šo sportistu, kurš 2009. gadā kļuva par IRC čempionu, noslēgtu līgumu.


Foto: ewrc.cz  

''Nodrošināt pilnu programmu WRC čempionātā ar tādu komandu, kāda ir ''Citroen'', kura izcīnījusi neskaitāmus titulus, ir tas, par ko esmu sapņojis kopš brīža, kad 2005. un 2006. gadā startēju Junior klasē,'' portālā belfasttelegraph.co.uk saka Kriss Mīke, kurš Somijas WRC posmā pēc 21. posma kopvērtējumā atradās augstajā piektajā vietā.

''Ceļš līdz šim notikumam nebija viegls, jo bija vairāk kritumu nekā kāpumu. Taču vienmēr turpināju ticēt, jo man bija spējas, lai būtu konkurētspējīgs WRC. Esmu priecīgs, ka ''Citroen'' vadītājs Īvs Meitons un Abu Dabi ticēja un domāja līdzīgi.'' 


Mīke Somijas rallijā. Foto: ewrc.cz  

Daudzi uzskatīja, ka pēc šīs sezonas Austrālijas un Somijas rallijiem, kuros Mīke avarēja, sportista cerības tikt komandā ir minimālas, taču sportists atzina, ka nevar tikai vērtēt sniegumu, paskatoties uz gala rezultātu.

''Ir ļoti viegli atskatīties uz šiem diviem rallijiem, pēc kuriem uzreiz nāk prātā tas, ka abās reizēs avarēju. Taču nevar tiesāt grāmatu tikai pēc tās vāka. Šajos posmos pozitīvā noteikti bija vairāk nekā negatīvā. Jā, tas negatīvais bija liels un tas atspoguļojās kopvērtējuma tabulā, taču viss pārējais bija labi,'' nobeidz Mīke, kurš pēdējos gados bija galvenais ''Citroen'' un ''Peugeot'' testu pilots.

Kriss Mīke gatavojas 2014.gada Montekarlo WRC rallijam
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png